Wie is Ruud Schiebergen?

"Ik noem niet snel iets dubieus"

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Ruud Schiebergen.

"Ik noem niet snel iets dubieus"

Ruud Schiebergen (1989) is een gitaarfreak te noemen. Naar eigen zeggen is de gitaar zijn enige liefde: hij volgt de een studie om gitaarles te kunnen geven, heeft een tijd de leadpartij gespeeld in de band Toff en heeft een onmetelijke lijst gitaarhelden als inspiratie. Dat hij zelf ook aardig kan pingelen bewees hij toen hij de Jimi Hendrix junior contest won, in de Meester.
Zijn jeugd bracht hij al-pokemonkaarten-ruildend door in Almere-Haven. Maar de lokroep van de grote stad heeft ook Ruud gevangen, en hij woont al een tijdje op kamers in Amsterdam. Daar volgt hij dan ook de muziekopleiding en is hij regelmatig op feesten te vinden.
Als dit klinkt als een zwaar leven, moet even worden vermeld dat men zich niet druk hoeft te maken; één van Ruud´s grote hobby´s is chillen, dus hij zorgt zelf voor de rustmomenten in de chaos.
Voor wie Ruud toch nog een onbekend gezicht is, zijn hier de twaalf vaste vragen. Misschien kunnen die verlichting brengen.

Wat is jouw favoriete plek in Filevoland?
Almere-Haven.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Café ‘T Lievertje.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
De Softies.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Geen idee, ik zou niet weten wat er zoal onderschat wordt.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Lil’ Wayne.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Gebeurtenissen uit het dagelijkse of nachtelijke leven. Ook Jimi Hendrix inspireert mij.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Doe maar lekker gek, dan doe je gewoon genoeg.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik doe een muziekopleiding en verder hou ik mij bezig met feesten, chillen en nog meer feesten en chillen.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Momenteel niet zo heel veel, denk ik. Een paar jaar geleden was ik nog bezig met een bandje Toff en afgelopen jaar heb ik meegedaan met ‘Almere Gaat Vreemd’. Verder ben ik de afgelopen tijd niet echt bezig geweest met de Flevolandse muziekscene.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking? 
Ik noem niet zo snel iets dubieus en al helemaal niet beschamend, maar De Jeugd van Tegenwoordig misschien?

En, hoe is het verder?
Ik heb zin in een hamburger.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik ben single ;)