Wie is Richard van den Bosch? Wie is Richard van den Bosch?

“Onkruid vergaat niet, dus ik ook niet”

, Door Bart Rouw

Wie is Richard van den Bosch?

“Onkruid vergaat niet, dus ik ook niet”

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Richard van den Bosch.

“Onkruid vergaat niet, dus ik ook niet”

Richard “Tuig” van den Bosch (1988), de gitarist van voormalig D.A.Z.O.R., kan zo als onderwerp van een dramafilm op RTL worden aangegrepen. Al op vroege leeftijd stortte hij zich op sport. Toen hij tien was, durfde hij zichzelf zelfs een topsporter-in-spe te noemen. Hier kwam een einde aan toen hij in zijn tienerjaren moest stoppen door een ongeluk aan zijn knie.
Een paar jaar daarvoor had hij de gitaar opgepakt, omdat je niet altijd kan sporten en school hem ook niet bezighield. Toen sporten geen optie meer bleek, heeft hij zijn energie in het leren spelen gestoken. Ondertussen speelt Richard een jaar of zes gitaar.
Hij woont op dit moment met een kamergenoot in Almere, maar omdat die bijna nooit thuis is, voelt het alsof hij het rijk voor hem alleen heeft. Ondanks dat hij zelf niet meer kan sporten, mag hij er nog graag naar kijken. Dit is dan ook, naast feesten en gitaarspelen, iets waar hij zich graag mee vermaakt. Toch maakt hij graag tijd vrij om met zijn vriendin te gaan wandelen of fietsen.
Een verhaal met een lach en een traan, maar gelukkig blijft heer Tuig er zelf zeer goed onder. Mede daarom stellen wij deze week de vraag: Wie is Richard van den Bosch?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Mijn bed, daar kan ik de hele dag in blijven liggen als het nodig is.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
De Herberg. Het is officieel geen kroeg, maar na tienen wel en dan ben ik er meestal wel te vinden.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Ik zou het echt niet weten. Ik vind verschillende Flevolandse bandjes wel goed maar ik zou het niet weten wie er een parel is.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Ik denk zelf dat er veel te veel onderschat word in de Flevolandse muziekscene. Iedereen heeft namelijk overal wel wat op te zeiken.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Dat is, naar wat ik me ooit heb laten vertellen, één of ander fries iets. Twarres ofzo? Iemand liet het me horen en zei: ‘Dit vind je vast geweldig.’ Maar ik vond het helemaal niks.
 
Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Guns N’ Roses

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Bier hier.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
In het dagelijks leven doe ik me voor als iemand die naar school gaat en leert om onderwijsassistent te worden. Verder geef ik een beetje zwemles en kloot ik eens wat aan op een gitaar.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Momenteel helemaal niks.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Nou kijk, de meeste mensen die van mijn stijl muziek houden, vinden één band echt verschrikkelijk. En ik ook: HIM.

En, hoe is het verder?
Onkruid vergaat niet, dus ik ook niet. Als je het vertrapt komt het drie keer zo hard terug.

Wat wil je verder nog kwijt?
Geniet van het leven zoals het ú toekomt. Feest, zuip en slaap; de volgende dag doet u precies hetzelfde.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland