Wie is Guyon Kanders? Wie is Guyon Kanders?

“Don´t worry, be happy!“

, Door Bart Rouw

Wie is Guyon Kanders?

“Don´t worry, be happy!“

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Guyon Kanders.

“Don´t worry, be happy!“

Guyon Milo Kanders (1984) is één van die muzikanten waaraan in Almere niet te ontkomen is. Zo heeft hij onder andere bij Novocaine, De Samboras, Gandhi´s Revenge, 21Gun Salute, Born Loco en For Blood And Vengeance gedrumd. Er mag dus gezegd worden dat hij een bezige jongen is.
Geen wonder dan dat hij de opleiding Sport en Beweging onder de broeksriem heeft, of dat hij als tien jarige Guyon elke dag voetbalde bij de sporthal tegenover zijn school. Nu nog telt hij sporten, en voornamelijk voetbal, tot één van zijn hobby´s. De andere zijn gamen, skaten (wat eigenlijk ook gewoon een sport is) en zijn vrouw. Met haar woont hij nu drie jaar samen in Almere-Haven.
De twintigjarige Guyon werkte bij kledingzaak Brittain en speelde toen nog bij De Samboras. Dit was de eerste band waar hij in speelde die het land in trok en hij denkt hier dan ook met veel plezier aan terug.
Wat niet iedereen van deze drummer weet, is dat hij is begonnen als toetsenist. Rond zijn twaalfde jaar is hij begonnen met pianolessen, maar kwam er na vier jaar achter dat drummen toch nader aan het hart lag. Vanaf het moment dat hij de stokken in handen nam is hij alleen maar fanatieker geworden. Na bijna een jaar mensen aan de tand gevoeld te hebben, kan deze rubriek eigenlijk niet zonder de vrolijke percussionist. Vandaar deze week de vraag: Wie is Guyon Kanders?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Het oude Trapnotov en Totum zijn hier een groot aandeel in, maar tegenwoordig is het overal in Almere waar ik met vrienden ben. Een park of een strandje, bijvoorbeeld.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Le Cameleon

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
De Zoltans, natuurlijk. Zij moeten terugkomen!

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Dat is een lastige vraag. Ik vind dat überhaupt Almeerse muzikanten onderschat worden, maar Jerome XL is een van de artiesten die heel hard bezig is met zijn ding en daar zeker meer waardering voor mag krijgen.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Bands als U2 , Kane en de Volendammer muziekscene zoals Jan Smit, de 3 J’s en Nick en Simon.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Mijn bron van inspiratie is heel breed; ik probeer van alle muziekstijlen en subgenres wel iets te leren. Mijn voorkeur gaat uit naar Hardcore, bands als Terror en Comeback Kid, en de zwaardere metalen zoals grindcore ,metalcore en dergelijke

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Don´t worry, be happy!

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik werk sinds deze week als Sales Representative bij Nederland Muziek. Op de afdeling Drums, natuurlijk.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Ik ben al een aantal jaar bezig als muzikant in de Almeerse muziekscene. Ik heb met bands gespeeld zoals Novocaine , De Samboras , The Fonky Generators, 21 gun salute en Born Loco.
Mensen zullen mij momenteel beter kennen als de drummer van Gandhi’s Revenge en For Blood and Vengeance.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Ik kan erg genieten van Bobby Mcferrin of John Mayer, maar ook van oude, vieze hardcore.

En, hoe is het verder?
Alles is lekker. Met FBAV zijn we onze demo aan het afmixen en met Gandhi´s hebben we dit weekend de laatste show.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik wou nog even zeggen tegen Almere: SUPPORT YOUR LOCAL MUSIC SCENE!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland