Gandhi's krijgt de Meester tjokvol!

Noyalty, onthoud die naam

Tekst: Danitsja Koster; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

Gandhi's had het weer voor elkaar: De Meester was afgeladen vol en het publiek stond klaar om te springen en feesten. Een avond vol punk, maar wel de laatste show van deze gasten. Na tien jaar is de koek op, maar ze gingen knallend de deur uit.

Noyalty, onthoud die naam

De opener van de avond is Flotz, een jonge Nederlandstalige punkband die duidelijk nog wat moet groeien. De band heeft moeite met opstarten en het geluid komt helaas niet lekker het podium af. Met korte pittige nummers probeert Flotz het publiek te overtuigen van hun charme en humor. Na het eerste nummer groeien de bandleden wat meer in de set en lijkt de balans tussen hen qua geluid te verbeteren. De basis en het enthousiasme zijn goed, maar hun podiumpresentatie kan zeker groeien, wat ook geldt voor de muzikale balans.

Noyalty is een band om in de gaten te houden en steekt met kop en schouders boven de anderen uit. Zodra deze jongens beginnen met spelen, heeft iedereen de aandacht en trekt het publiek en masse naar het podium. De muziek knalt van het podium af! De slimme tempowisselingen in de nummers, het aanstekelijke charisma van de bandleden en de muzikaliteit doet de hoofden keren. Deze heren hebben internationale allure en kunnen heel groot worden. De opzwepende drums, schelle gitaar en ruimte voor de zang geeft een heerlijk brutale mix van punk en metal. De meerstemmige zang klinkt fantastisch. Noyalty, onthoud die naam!

Voor de grote afsluiter van de avond staat My City Burning op het podium met hun vlotte nummers en enorme enthousiasme. De bandleden zijn goed aan elkaar gewaagd. De charismatische zanger speelt lekker samen met de andere heren en met zoveel geluid moet dit wel van het podium af komen. Een grote bak herrie die strak in elkaar zit. Absoluut een band die snapt wat ze aan het doen is.

Over Gandhi's Revenge hoeft eigenlijk niks meer geschreven te worden voor Almeerders en fans. De heren krijgen de zaal helemaal vol en de sfeer is fantastisch. De gunfactor bij deze gasten is gigantisch en hele groepen Almeerse jongeren zijn met hun muziek opgegroeid, of ze nu wilden of niet. Het blijft een stel zweterige punkers die bij elkaar op het podium wordt gegooid, maar het zijn wel onze zweterige punkers. Het afscheid na tien jaar gaat gepaard met een knallende show van chaos, enthousiasme, fans en enorm veel energie. Als mosterd na de maaltijd wordt er nog snel even een nieuw nummer geïntroduceerd. Geen grote verrassingen maar wel een once in a lifetime show. Heren, bedankt!