De Kickoff van 2011 een waar succes De Kickoff van 2011 een waar succes

Volle zalen op de jaaropening

, Tekst: Nico Glas, Yorgos Mayenburg en Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn

De Kickoff van 2011 een waar succes

Volle zalen op de jaaropening

Tekst: Nico Glas, Yorgos Mayenburg en Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn ,

Negen acts, drie podia. Met een bomvol programma werd in poppodium De Meester en studentencafe De Dromedaris het nieuwe jaar ingeluid zoals dat hoort: met een feestje. Lees hier hoe de verschillende acts zich staande hielden op een zeer geslaagd festival.

Volle zalen op de jaaropening

Het programma sluit iedere twijfel uit: het wordt hollen geblazen. Presentator Leon Olmo van Kranen, bekend van het lokale radioprogramma Een Blok Aan Je Been, verzucht dat hij van alles maar vijf minuten kan zien. “Ik moet trap op en trap af om samen met Yos overal op tijd te zijn voor de aan- en afkondiging.”
Om diezelfde reden is dit bericht een doorklik bericht. Om de ellenlange muur van tekst overzichtelijk te maken, is er besloten om de berichten op de achtergrond te houden, met links in de tekst hieronder. U kunt klikken op de dik gedrukte namen voor het verslag van die act.

Want acts stonden er! Negen stuks, verspreid over drie podia.
Het hoofdpodium van De Meester werd geopend door de Spaanse Cherry Boppers. Als vervanging van Land of Airplanes, waarvan de frontman moest afzeggen wegens ziekte, speelde Medicine Man, gevolgd door The Shakedown 8. De avond werd afgesloten door Jaya te Cat.
Voor de avond was ook het kleine podium van De Meester geopend. Hier stonden De Blocq van Kuffeler en Boef en de Gelogeerde Aap. De hiphopacts werden aanelkaar gedraaid door Drumpatroon dj´s De D en Stefanovici.
Wie de tien meter kou durfde te trotseren kon in De Dromedaris ook genieten van livemuziek. New Blues mocht hier beginnen. De verassing van de avond bleek het vernieuwde Freecoolinsky, die als tweede het studentencafe opfleurde. De afsluiter van het cafe was de coverband I Wannabee & The Wannabees.
Aanvullend was er ook de als huiskamer ingerichte oefenkelder, waar Def P. en Willem Venema anekdotes over hun ervaringen in de muziekindustrie afvuurden.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland