De bigband die zich steeds blijft herontdekken De bigband die zich steeds blijft herontdekken

Koude poldernacht verdreven door New Cool Collective

, Tekst: Rose de Rond; foto's: Nico Reinders

De bigband die zich steeds blijft herontdekken

Koude poldernacht verdreven door New Cool Collective

Tekst: Rose de Rond; foto's: Nico Reinders ,

Terwijl buiten de temperatuur het vriespunt bereikte, voelde het in de Underground alsof we ons bevonden op een Zuid-Amerikaans salsafeestje. De heren van New Cool Collective warmden de tent op met hun unieke en energieke geluid. Lees hier hoe het er in de Underground aan toe ging...

Koude poldernacht verdreven door New Cool Collective

Terwijl buiten de temperatuur het vriespunt bereikte, voelde het in de Underground alsof we ons bevonden op een Zuid-Amerikaans salsafeestje. De heren van New Cool Collective warmden de tent op met hun unieke en energieke geluid.  

Het enthousiasme spat ervan af gedurende de show. De leden van New Cool Collective zijn al achttien jaar bezig, maar elk nummer wordt vol passie gespeeld. Frontman Benjamin Herman laat zijn waardering voor het publiek blijken en verklaart de gedrevenheid van de band: ‘Zonder jullie zijn wij niets, zonder jullie waren wij nergens. Jullie zijn de reden waarom wij nog met plezier doorgaan’.
De levendige muziek van de Nederlandse band neemt je mee naar Zuid-Amerika en Afrika en wisselt snelle jazz af met latin, salsa en afrobeat. Moeiteloos sluiten de verschillende stijlen op elkaar aan en vormen een fascinerende mix. In sommige nummers komen zelfs elementen uit de ska en rock-‘n-roll naar voren, veelzijdigheid die zorgt voor een unieke beleving. Door een aantal prachtige solo’s worden de kwaliteiten van elk bandlid nog eens benadrukt.

Dit voorjaar treden New Cool Collective en Jules Deelder wederom samen op in een show waarin ze iedereen meenemen op een muzikaal avontuur vol jazz en poëzie.
Op het live-album van de band, wat in november in Nederland verscheen, staat onder andere het nummer waarvoor de inspiratie werd gehaald uit de hartslag van de Rotterdamse dichter. Een indrukwekkend spel van krachtig slagwerk dat zo nu en dan overgenomen wordt door fijne melodieuze stukken, en uiteindelijk uitbarst in totale chaos.

De band laat tegen het einde van de avond weten dat ze in hun nopjes zijn met zowel de goed gevulde zaal als de volle koelkast backstage. Ze hebben op dat moment geen idee hoe lang ze al aan het spelen zijn maar lijken niet van plan ooit te stoppen. Met een zomers gevoel en de swingende ritmes nog in het hoofd, verlaat het publiek uiteindelijk tevreden de zaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland