Aftrap van het nieuwe jaar met Zwart Licht in Underground Lelystad Aftrap van het nieuwe jaar met Zwart Licht in Underground Lelystad

Dubstep en hiphop vloeien samen

, Tekst: Rose de Rond; Foto´s Nick van den Dungen

Aftrap van het nieuwe jaar met Zwart Licht in Underground Lelystad

Dubstep en hiphop vloeien samen

Tekst: Rose de Rond; Foto´s Nick van den Dungen ,

Dubstep en hiphop vloeiden zaterdagavond samen in de Underground in Lelystad. Ook het publiek was een mix van verschillende stijlen. Met Angry Goose in het voorprogramma en Zwart Licht als hoofdact stond iedereen op de dansvloer. Yellow Claw sloot de avond met een knallende afterparty.

Dubstep en hiphop vloeien samen

Afgelopen maanden heeft het poppodium de Underground in samenwerking met ontwerpbureau Pankra hard gewerkt aan de vormgeving van een nieuwe logo, de website en andere uitingen. De nieuwe huisstijl in combinatie met de optredens zorgden voor een uitzonderlijke avond. De sfeer zat er goed in en de zaal was voller dan ooit.

Angry Goose en Dope.I.mean verzorgden het voorprogramma met een aantal dubstepnummers. Deze sloegen op gegeven moment om in pure elektronische chaos die de Underground deed trillen op zijn grondvesten.
Zwart Licht gaf vervolgens een energiek optreden zonder adempauzes. De veelzijdigheid van deze formatie, bestaande uit producer Hayzee en rappers Leeroy en Akwasi, maakt dat je constant geboeid blijft. Ze maken muziek waar ze zelf enthousiast over zijn, en zijn niet bang dat dit misschien bepaalde mensen niet zal aanspreken. Wel zouden ze graag uitverkochte zalen zien bij de lokale optredens, wat voor deze avond in de Underground zeker opging. De nummers van Zwart Licht variëren van dubstep tot hiphop en boombap. Ook grime invloeden komen sterk naar voren, wat niet verwonderlijk is aangezien de jongens alle drie luisteren naar artiesten als Boy Better Know, Dizzee Rascal en Kano.
Tussen de nummers zat zaterdag ook Blazin’, een track van de recent verschenen plaat No Juju, waarbij een clip is verschenen. De show werd goed afgesloten met de melancholische maar sterke track Vanaf Nu.
Volgende week staan de boys op het 3VOOR12 podium op Noorderslag, waar ze optreden met de band The Xperience. Zwart Licht heeft ook al plannen voor een nieuw album, met een paar bestaande nummers in een andere versie en een hoop kersverse tracks.

De afterparty werd verzorgd door de jongens van Yellow Claw. Sinds juni 2010 heeft dit trio een vaste avond in de Jimmy Woo (Yellow Claw Thursday), waarbij ze het publiek gek maken met classics en nieuwe muziek, ondersteund door de vocals van Bizzey. Yellow Claw treedt vanaf januari afwisselend op in de Jimmy Woo en in de Underground.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland