Wie is Kevin Visser? Wie is Kevin Visser?

"Dit zal een mystieke zoektocht blijven"

, Door Heleen Wever

Wie is Kevin Visser?

"Dit zal een mystieke zoektocht blijven"

Door Heleen Wever ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Kevin Visser.

"Dit zal een mystieke zoektocht blijven"

De 28-jarige Kevin Visser, in de muziekscene beter bekend als MC DRT, is van alle markten thuis: Freestyle-battle rapper, MC (met eigen showcase), rapdocent, host van feesten, eigenaar van een bedrijf in creatieve dienstverlening en jeugdzorgmedewerker. Deze man met self-confessed donkere kant woont al 28 jaar in Almere, maar heeft door de gebrekkige culturele voorzieningen in Almere ook veel tijd in Amsterdam doorgebracht. Overigens denkt hij dat hij wel een steentje bijdraagt aan de culturele groei van Almere door de aandachtspunten over het voetlicht te brengen. Van de paradepaardjes werkzaam op het stadhuis moeten we het in ieder geval niet hebben, meent hij. Midden jaren negentig ontdekte Kevin de hiphop en begon hij ook zelf met rappen. Na een kort uitstapje naar het Engels ontdekte hij al snel dat in het Nederlands rappen hem het beste ligt. Vanaf het jaar 2000 begint hij optredens te verzorgen door het hele land. In zijn vrije tijd neust Kevin graag in Hiphopreleases uit de jaren '90 of speelt hij basketbal. Lang stilzitten is niets voor deze woordkunstenaar met scherpe tong. Mede daarom leggen wij deze week onze standaardvragen aan hem voor en vragen: "Wie is Kevin Visser?"


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Ik heb niet zozeer een favoriete plek in Flevoland, maar wel een paar plekken waar ik graag kom. Het basketball-pleintje van Tussen de Vaarten, langs het spoor. Met goed weer: het Kotterbos en je kan me eigenlijk altijd (in dronken staat) aantreffen daar waar live muziek door échte muzikanten wordt gepresenteerd.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Ik heb geen stamkroeg, maar zwalk wel vaak door de Kameleon, BG-22-24, de Meester of de Duivel (Amsterdam).

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Als ik een band mag bestempelen als dé Flevolandse parel, stem ik voor de Softies. Ik maak zelf geen liefdesliedjes en er zit weinig vrolijks in het repertoire waarmee ik optreed. Juist daarom geniet ik van hun muziek en hun 'feelgood' vibe.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Als ik moet spreken over ondergewaardeerde projecten wil ik hiphop in z'n algemeenheid noemen. Wat gebeurt er nou werkelijk op het gebied van hiphopfeesten en projecten van crews uit de polder? Er moeten bruggen worden gebouwd tussen de actieve artiesten om er een echte scene van te maken. Pas dan verdienen deze artiesten het om serieuzer genomen te worden door de poppodia die we hebben.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Rappers die bullshit rappen en het publiek niet kunnen vermaken moeten oprotten! Zij verneuken het voor het handjevol échte artiesten die onze provincie rijk is. Ook zit ik persoonlijk niet te wachten op nieuwe muziek van Eminem. Ik ben nooit fan geweest, maar heb hem tot dusver elk album weer de kans gegeven om me die enkele keer aan het lachen te krijgen wat hem in zijn beginperiode nog wel eens lukte.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Het mag afgezaagd klinken, maar mijn grootste bron van inspiratie is het leven en de dood. Ik ben vreselijk filosofisch en altijd gedreven om achter zaken te komen omtrent de aanwezigheid van de mens op planeet aarde en zij die ons (werkelijk!) besturen. Dit zal een mystieke zoektocht blijven waar ik waarschijnlijk altijd met meer vragen dan antwoorden mijn luisteraars zal inspireren om ergens over na te denken.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Ik heb een berg home-made slogans en punch-lines, daar word je misselijk van, maar niet een échte lijfspreuk of zo.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
In het dagelijks leven timmer ik aan de weg als woordkunstenaar, die lyrische analyses aflevert voor een intelligenter publiek dan de gemiddelde SBS-kijker. Elke dag houd ik me bezig met schrijven, spreken en rijmen.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
De Flevolandse muziekscene is door mij een artiest rijker die zijn publiek op een rauwe, klassieke, integere manier door middel van scherpe, Nederlandse rijms over old-school beats weet te entertainen en niet wars is van wat zelfspot. Ik ben natuurlijk breder inzetbaar en doe allerlei nevenactiviteiten vanuit mijn bedrijf in de creatieve sector, maar mijn grootste waarde is de live show die ik neerzet. Ik begon als een keiharde, tegen-ieders-schenen-schoppende spitter met een gebrekkige flow. Inmiddels ben ik subtieler in mijn teksten en is mijn flow en de timing die daarvoor nodig is, een stuk beter!

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
De platen die ik zelf maak zijn natuurlijk beïnvloed door de muziek waar ik graag naar luister. Zo moet ik toegeven dat mensen die weglopen met 'pop-rappers' vaak niet de mensen zijn die MC DRT op hun iPod hebben! Ook is het hedendaagse urban publiek niet automatisch dezelfde doelgroep van de muziek die ikzelf luister en maak. Kids van nu zullen mijn muzieksmaak als out-dated beschouwen. Toch schaam ik me er niet voor dat ik met hiphop uit 1992 kom aanzetten alsof het actueel is. Als ik een artiest uit die tijd nooit gekend heb en ik ontdek deze nu pas, is het toch nieuw in mijn oren?

En, hoe is het verder?
Met mij gaat het verder prima. Nu ik de Suikerwater EP (gratis te downloaden!) op mijn website heb staan, ben ik weer de media aan het opzoeken. Ook heb ik een nieuw repertoire met tracks van mijn nog te verschijnen debuutalbum en daar treed ik nu mee op. De show wordt steeds beter en daar blijf ik aandacht aan besteden!

Wat wil je verder nog kwijt?
Voeg me toe op Hyves en Facebook om op de hoogte te blijven van mijn gebeurtenissen en, als je hem nog niet heb, download dan gratis de Suikerwater EP op www.drt.nu.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland