Wie is Clint Bakker?

`Het is steeds lastiger om optredens te krijgen`

Door Danitsja Koster ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Clint Bakker.

`Het is steeds lastiger om optredens te krijgen`

De exentrieke frontman van het oude Ambiossis is velen niet onbekend. Rasechte Lelystedeling Clint Bakker, daar geboren in 1983, heeft vele podia in Flevoland gezien. Als kind vermaakte hij zich voornamelijk met voetballen, atletiek en zijn crossmotor. Later kwam de passie voor muziek. Met zijn opvallende kapsel en het leven van een echt feestbeest werd Clint al snel een bekend gezicht in de polder en daarbuiten.
Tegenwoordig houdt hij zich voornamelijk bezig met de aardig succesvolle band Stating the ObviouZ. Daarnaast werkt hij als logistiek planner, doet de opleiding Logistiek Management en houdt zich bezig met gamen en, natuurlijk, feesten. Na wat omzwervingen naar Haarlem, Leiden en een vriendinnetje in Zeeland te hebben opgedoken is hij terug in Lelystad. Een eigen plek met zijn kat Peer en dat bevalt prima. Volgens de frontman is Stating the ObviouZ bezig met nieuwe dingen die in de gaten gehouden moeten worden. Hoog tijd om deze jongeman eens uit te horen. Wie is Clint Bakker?

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
De Steiger (Lelystad -red)! Ja, dat was de plek waar we als jeugd altijd rondhingen. Geweldig gezellige tijden meegemaakt daar, en ook het interview met Omroep Flevoland is daar geweest. En op dit moment mijn huisje, ook erg gezellig.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Hebben wij leuke kroegen hier?! We missen nog steeds een leuke rockkroeg in Lelystad, dus helaas heb ik hier geen stamkroeg. Ik drink wel eens wat bij Le Journal door gebrek aan beter. Ik hang het liefst rond in de Melkweg met wat goeie muziek. En in Haarlem in het Patronaat en de Pitcher en in Utrecht de Stairway to Heaven en Tivoli.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Honestly, ik zou het echt niet weten. De meeste wat oudere bands zijn ermee gestopt, en omdat in mijn opinie de lokale acts niet genoeg gesteund worden, of de kans krijgen om te spelen, is er voor nieuwe bands weinig kans om op te komen. Ook is het steeds lastiger optredens te regelen buiten Flevoland om.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Dat er standaard alleen troep uit Flevoland komt, want dat word snel gedacht buiten Flevoland om. En op zich doen we, als Flevoland, het onszelf een beetje aan, door het  tekort aan steun richting de muziek en de hele culturele scene van Flevoland.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Paris Hilton, uitleg lijkt me niet nodig.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Alle bands die keihard vechten om een plekje hogerop te bemachtigen. En dan met name de Nederlandse acts die wat hebben bereikt. Er zijn ook zat bands uit Nederland waar ik qua muziek nog steeds naar luister zoals Dreadlock Pussy, Blindsight, Green Lizard en Demia.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Je leeft maar één keer.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Veel rondom Stating the ObviouZ (op zoek naar gigs, voorbereiding opnames EP, interviews), werken als logistiek planner, gamen, naar concerten en festivals, leren. Yes kids, stay in school!

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Zo veel mogelijk, waar ik dat kan. Met mijn oude boekingskantoor acts proberen te helpen events proberen op te zetten, bijvoorbeeld. En daarnaast natuurlijk zoveel mogelijk dikke nummers maken voor het Flevolandse publiek.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
De oude De La Soul nummers. 'Hey how you doing, sorry yo u,can't get through, why don't you leave your name, and your number, and I'll get back to you!'

En, hoe is het verder?
Goed, met jou?

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik heb helaas net mijn bank naar de kringloop gebracht anders had je die wel mogen hebben, maar verder dat Stating the ObviouZ in het voorjaar met nieuwe optredens, nieuwe nummers, een nieuwe bassist én een nieuwe EP gaat komen.
Dus hou allemaal www.statingtheobviouz.nl of www.myspace.nl/statingtheobviouz in de gaten!