Protegés maken De Softies trots Protegés maken De Softies trots

Masterclasses werpen duidelijk hun vruchten af

, Tekst: Heleen Wever

Protegés maken De Softies trots

Masterclasses werpen duidelijk hun vruchten af

Tekst: Heleen Wever ,

Afgelopen vrijdag vond in de BG-22-24 de masterclasspresentatie plaats van Freecoolinsky en Right Next Door. Deze twee Almeerse bands waren door Flavourlandwinnaar en twijfelpopband ‘De Softies’ uitverkoren om deel te nemen aan bandcoachingsessies. Of die bandcoaching zijn vruchten heeft afgeworpen? Je leest het hier.

Masterclasses werpen duidelijk hun vruchten af

Het jonge kunstenaarscentrum de BG-22-24 in Almere-Haven barstte afgelopen vrijdag bijna uit haar voegen. De tweede huiskamer van menig muziekliefhebber diende deze avond als plek voor de masterclasspresentaties van rockband Right Next Door en blueshiphopfunkband Freecoolinsky. Onder begeleiding van de mannen van De Softies hadden deze bands de afgelopen tijd gewerkt aan arrangementen, tekstbeleving en stagepresence.

Ter inleiding betraden De Softies het podium. Zoals men gewend is van deze ‘beste band van Flevoland’ zetten ze ook vanavond weer een steengoeie set neer. Hun liedjes, soms ingetogen en introvert dan weer ‘laten-we-naar-het-strand-gaan zomers’ intrigeren en vermaken. De band stond rustiger te spelen dan bij hun gewonnen finale van Flavourland, wat iets nederigs had. Het ging vanavond immers niet echt om hen, maar om de twee bands die zouden volgen.

De eerste daarvan was Right Next Door, een drie-koppige rockband die een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. De mannen genoten zichtbaar en drummer Rick deed de op zijn shirt afgebeelde muppet Animal eer aan. Bij hun laatste deelname aan bandwedstrijd Flavourland vond de jury dat er ‘diversiteit’ ontbrak, maar daar was deze avond niets op aan te merken. Van stevige gitaar-riff driven rocknummers tot een self-proclaimed ‘zeikballade’, de mannen wisten er raad mee. Daniel van der Zee, zanger van De Softies, zong een nootje mee met ‘Take me Higher’. Een leuk cameootje, echter meer om zijn uitbundige gedrag dan om de muzikale toevoeging. Het publiek genoot duidelijk van het optreden en begon na de laatste noten dan ook ‘we want more’ te scanderen. Helaas ging de toegift niet helemaal goed door bassperikelen.

Blueshiphopfunkband Freecoolinsky had voor deze gelegenheid vier rappers meegenomen: Logos, MC DRT, Jo en Roland. De overgang van één vaste naar verscheidene gastrappers heeft deze band zeer goed gedaan en zorgt voor een erg gevarieerd repertoire, zeker tekstueel gezien. Door deze verandering is echter de muziek iets meer naar de achtergrond geschoven en de nadruk meer op de teksten komen te liggen, maar met zulke fijne muzikanten is de melodieuze muziek nooit ondergeschikt. Met gemiddeld zeven mensen op het tamelijk kleine BG-podium had het optreden ook een grote ‘gezelligheidsfactor’, die absoluut oversloeg naar de zaal. Helaas waren niet alle teksten van de woordkunstenaars even goed te verstaan, maar dat deerde het publiek geen moment.

De Softies kunnen in ieder geval met grote tevredenheid terugkijken op deze avond. De gecoachte bands hebben geweldige optredens neergezet en kunnen naar alle waarschijnlijkheid iedereen het BG-22-24/Softies-bandcoachproject aanbevelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland