Harige orgelpop, maar dan op video

De eerste clip van Fur is uit

Door Bart Rouw ,

Onlangs zag de clip Naked Feet het daglicht. De eerste clip van de Emmeloordse band Fur is mede mogelijk gemaakt door provinciale steun. 3voor12/Flevoland sprak met bassist Sjors Schaap en dat kunt u hier lezen.

De eerste clip van Fur is uit

“Nee, we zijn geen Gandhi. We hebben geen diepere betekenis, maar gewoon een leuk stukje video. Het zijn leuke beelden, met goeie muziek eronder, en het laat zien wie wij zijn.” Zo beschreef Schaap de nieuwe clip. Het eerste wapenfeit van de popband is een fraaie videoclip geworden waar aan te zien is dat er tijd en moeite in gestoken is.
“Kristel (zangeres -red) had zich opgegeven voor de 300E Trofee, en wij kwamen in aanmerking voor de prijs.” De trofee is een provinciaal initiatief die Flevolandse jongeren financieel steunt bij het uitdragen van hun culturele driften. Er moet aan een aantal criteria voldaan worden, maar wie dat doet en wint, krijgt driehonderd euro om het plan te realiseren.
Trouwe fans van Fur merken misschien op dat Naked Feet een wat ingetogener nummer is dan het doorsnee repertoire. “Ja, op zich snap ik dat wel, maar zo zien wij het niet. Met de clip wilden we het meest hitgevoelige nummer hebben waar wij achterstaan. Toevallig werd dat een iets rustiger nummer. Het is wel een nummer waar wij als schrijvers van vonden dat het allemaal lekker op zijn plek viel.”

Naast het schieten van clips is de band bezig nog een aantal nummers op te nemen. “We willen ons inschrijven voor de Popronde. Daar hebben we iets meer opnames voor nodig, dus die zijn we nu aan het afmaken.” Naast Popronde-ambities staat het Emmeloordse trio midden maart ook op het Tweetakt Festival in Utrecht en eind april mogen we een thuiswedstrijd verwachten, als zij openen voor het Ein, Zwei Orchestra in de Klos.