De Popronde komt terug! De Popronde komt terug!

Inschrijvingen gestart

, Door Bart Rouw

De Popronde komt terug!

Inschrijvingen gestart

Door Bart Rouw ,

Als band is het natuurlijk het mooiste om door heel Nederland te toeren en optreden na optreden weg te geven. De Popronde brengt deze droom een stap dichter bij de artiest, door hen de kans te bieden in ruim vijfentwintig steden op te treden. 3voor12/Flevoland sprak met coördinator Jan Melle Liscaljet over het hoe, waarom en wanneer van Popronde 2011.

Inschrijvingen gestart

“Het belangrijkste is dat acts de ervaring op doen hoe het is om een toer te draaien, en vooral, om dat zelf op touw te zetten.” Eigen initiatief: het klinkt zo simpel en idealistisch, toch weet Liscaljet dat het onderhouden van de band doodsoorzaak nummer één is onder bandjes. Zijn punt is dan ook dat de Popronde voornamelijk een Do It Yourself-fenomeen is. Hoe meer energie je er zelf insteekt, hoe meer je eruit kan halen.

De Popronde heeft afgelopen oktober het centrum van Almere Stad bezet en toonde Almere drieëntwintig acts in dertien verschillende locaties. Het succes was niet te ontkennen, wat bleek uit de massale opkomst. “De organisatie was erg tevreden over wat we in Almere hebben neergezet. Dit jaar wil ik mij hard maken om ook Flevolandse acts op de lijst te krijgen.”
De lijst, in dit geval, is de lijst met geselecteerde acts waaruit de Popronde-locaties kunnen kiezen. Deze acts worden uit alle aanmeldingen geselecteerd door een groep proffesionals en daarna in elke stad aan elke lokatie voorgelegd. Zij mogen dan kiezen wie ze willen hebben.
“Ieder jaar krijgt de Popronde zo´n 700 serieuze aanmeldingen. Wat je in de gaten moet houden, is dat het niveau van de topgroep gelijk ligt aan het niveau van de Grote Prijs van Nederland. Dat zijn dus niet de eerste de beste, en geeft ook aan dat de Popronde ondertussen vrij serieus genomen wordt.”
Wie zich in wil schrijven, moet wel aan een paar eisen voldoen. Zo moet een act opnames hebben die door de beugel kunnen, het moet kwalitatief in orde zijn en er moet de wil zijn om door te breken. Is dit allemaal aanwezig, dan maakt een groep kans om op de lijst van honderd acts te komen en door heel Nederland te spelen. Let wel: er wordt niet in de eigen provincie gespeeld. Thuiswedstrijden bestaan niet voor de Popronde.

Dit jaar wordt de Popronde waarschijnlijk op 1 oktober gehouden in Almere. “Helemaal vast staat het nog niet, maar ik durf het wel vast los te laten als zijnde indicatie” aldus Jan Melle. “Zo´n tachtig procent van de locaties waar we afgelopen jaar mee werkte heeft aangegeven weer mee te willen doen. Ook dit ligt allemaal nog niet vast, maar het geeft wel goede moed voor dit jaar.”
Naast het faciliteren van de Almeerse Popronde, wil Liscaljet ook bandcoaching gaan doen voor eventuele geselecteerde Flevolandse acts. “Alleen als ze dit zelf willen, natuurlijk.”
De oud-frontman van Gandhi´s Revenge zit ondertussen op een aardig stuk hands-on ervaring, die hij via zijn bedrijf CM Liscaljet wil inzetten voor “onze” acts. “Er komt nog heel wat bij kijken, zo´n toer door het land. Voor een hoop acts is het een nieuwe ervaring. Een beetje sturing en advies kan nooit kwaad in zo´n situatie.”

Klink op deze link voor het inschrijfformulier. De inschrijving stopt op 1 maart.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland