Beter dan verwacht! Beter dan verwacht!

Sandy Dane Festival in de Meester

, Tekst: Ciara van Wingaarden; Foto´s: Nico Reinders

Beter dan verwacht!

Sandy Dane Festival in de Meester

Tekst: Ciara van Wingaarden; Foto´s: Nico Reinders ,

Zaterdag 12 februari was er weer een nieuwe editie van het Sandy Dane Festival. Het festival vond, zoals gewoonlijk, plaats in de Meester. Normaliter nodigt Sandy iemand uit die het programma aan elkaar praat, maar dit keer deed ze het zelf.

Sandy Dane Festival in de Meester

Het is zaterdag 12 februari en er is eindelijk weer een nieuwe editie van het Sandy Dane Festival, uiteraard in de Meester. De zangeres praat zelf de boel aan elkaar en kondigt Case Mayfield aan als openingsact. Met alleen een gitaar en een microfoon weet hij de zaal naar zich toe te trekken. Wel maakt Case Mayfield muziek voor liefhebbers: apart en donker. Hij experimenteert veel, maar weet wel de aandacht vast te houden.
The Quaint uit Roosendaal vindt het leuk om op het Sandy Dane Festival te staan. En dat merk je ook aan de band op het podium. De stem van de zanger doet een beetje denken aan Two Door Cinema Club, maar de rest van de muziek is toch een tikkeltje harder. De cover die ze spelen roept verbazing op, namelijk ‘Simply The Best’ van Tina Turner. Uiteindelijk vindt het publiek het wel grappig en ze krijgen groots applaus na het nummer.

Natuurlijk treedt ook Sandy deze avond op. Gelijk begint ze met haar grootste hit, namelijk ‘Peace Love and Icecream’. Ook speelt ze een nieuw liedje, dat de band eigenlijk pas voor het eerst met z’n allen samen speelt. Het publiek vindt alles geweldig. Ook met het laatste, voor de buitenstaander (nog) onbekende nummer ‘The Pianoman’ wordt luid en duidelijk meegezongen.

Toch wel de grootste naam op dit festival was The Hype. Dit bandje is bekend geworden met de single ‘Do You Know’ die overigens gister de top 50 binnenkwam. Het plezier dat de jongens van The Hype hebben, stralen ze zeker uit op het podium. De set die ze spelen is leuk en fris en de band weet het publiek te boeien.

De avond is uiteindelijk prima opgebouwd. Begonnen met de rustige Case Mayfield en geëindigd bij het uptempo dansbare The Hype. Zeker een prachtige line-up en beter dan verwacht!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland