Wie is Robby Warring? Wie is Robby Warring?

"Dat is denk ik wel een mooi diplomatiek antwoord op deze vraag"

, Door Chantal de Reijke

Wie is Robby Warring?

"Dat is denk ik wel een mooi diplomatiek antwoord op deze vraag"

Door Chantal de Reijke ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Robby Warring.

"Dat is denk ik wel een mooi diplomatiek antwoord op deze vraag"

Robby Warring(1988) is lang één van de coördinatoren geweest bij 3voor12/Flevoland. Momenteel is hij bezig met een studie aan de kunstacademie in Zwolle. In deze stad woont hij dan ook in een studentenhuis, op een eigen kamer. Deze single heeft daarvoor met plezier elf jaar in Lelystad gewoond, en is daar nog vaak te vinden als radiomaker voor Radio Lelystad. Hij heeft bewondering voor Vlaamse muziek, literatuur en films. Onze Zuiderburen leveren volgens hem wat rauwere en gedurfdere producten dan de keurige Hollanders.
Op zijn tiende kroop hij door bosjes met een nepgeweer om de oorlog te winnen. Tien jaar later versloeg hij vooral pilsjes, een integraal onderdeel van zijn studentenleven. Tegenwoordig heeft hij het vooral druk met zijn studie en de radio. Af en toe krijgt hij nog de aandrang om muziek te maken, begint wat te spelen, en stopt dan weer tot de volgende aandrang. Vanaf zijn vijfde herhaalt dit proces zich ongeveer jaarlijks.
Naar eigen zeggen moeten wij ‘alles’ van hem weten. We hebben geprobeerd achter een deel te komen door Robby Warring onze standaard twaalf vragen voor te leggen.

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Ik ken vele mooie plekken in Flevoland, maar als ik toch moet noemen ben ik graag in de Underground. Dat is denk ik wel een mooi diplomatiek antwoord op deze vraag.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Het kan niet anders zijn dan La Mar in Lelystad, kom er regelmatig.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Het is een parel van Flevolandse bodem (Emmeloord) maar hij woont tegenwoordig in Zwolle. Ik heb het over Mirna’s Fling. Mooie echte muziek, leuke band!

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Ik denk dat het de Underground zeker is. Veel mensen hebben een bepaald beeld bij deze tent,  blowende skaters en keiharde metal. Die zijn er soms, maar zeker niet altijd. De laatste tijd is de Underground erg gegroeid en hebben ze een hele vette programmering staan, als muziekliefhebber kom je zeker keihard aan je trekken!

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ze mogen voor mij een heel diep gat graven voor Lady Gaga, haar met haar pokerface ingooien en hopen op een Bad Romance daar beneden. Vreselijke, over gecommercialiseerde bagger.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
De laatste tijd laat ik mij erg inspireren op wat uit Vlaanderen komt. Literatuur, muziek en films / tv-shows. Het is rauwer en gedurfder dan de keurige Hollanders! We zijn een braaf volk!

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Die is er niet; ik doe niet aan quotes, dat is zo 2010!

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ben student aan de kunstacademie, ben ontwerper, verkoop dure computers en maak ook nog eens 1 keer per week radio.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Momenteel zijn Rik en ik druk bezig met onze show op Radio Lelystad, Zomaer. Een show die vol staat met té goede muziek en met aandacht voor wat er gebeurd in Lelystad qua muziek. En ik ben ook nog verantwoordelijk voor boel bagger die je wel ziet hangen van Club3voor12 posters en Snoerloos. Ze komen uit mijn potlood zetten, echt waar!

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Dat ik haast alle albums heb liggen van Gigi D’Agostino. Ik weet het, ik kom er liever niet  voor uit, maar ik kan nu niet anders. En verder wil ik er niet over praten. Ik heb deze tijd achter me gelaten.

En, hoe is het verder?
Heel erg lekker!

Wat wil je verder nog kwijt?
Dat je moet luisteren naar Zomaer. Ik mag toch wel reclame maken? Ik doe het gewoon! Zomaer, het programma, wat de radio en zichzelf niet serieus neemt maar wel de muziek. Apart en vreemd. Dat is Zomaer. Elke zaterdagavond van 7 tot 9 op Radio Lelystad. Luister juist van 8 tot 9 voor het ondeugende stel Rik en Robby!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland