Wie is Pieter van den Elshout? Wie is Pieter van den Elshout?

Ik leg het vast voor de toekomst

, Door Bart Rouw

Wie is Pieter van den Elshout?

Ik leg het vast voor de toekomst

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Pieter van den Elshout .

Ik leg het vast voor de toekomst

Pieter van den Elshout (1983) is op zijn zesde, met pa en moe, naar Lelystad verhuist en het bevalt hem nog steeds. Hij vloog door de basisschool, want op zijn tiende zat hij al op de middelbare.
Zijn droom om tankcommandant te worden kon helaas niet doorgaan, doordat hij met een knieblessure kampte. In plaats daarvan is hij de automatisering ingegaan en heeft hij een studie informatica gedaan.
Zijn grote hobby is foto´s maken. Dit doet hij al enkele jaren voor 3voor12/Flevoland en daarnaast ook veel voor zichzelf.
Zijn grote held is zijn oom. Die is met niets naar Texas verhuist, en heeft daar een riant leven voor zichzelf weten op te bouwen. Die mentaliteit en zulk doorzettingsvermogen is een inspiratie voor Pieter. Met het oog op zijn werkzaamheden achter de camera, leek het 3v12/F tijd om de spotlight eens om te draaien en te vragen: Wie is Pieter van den Elshout?

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
De Oostvaardersplassen.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Underground, ook al is het geen kroeg.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Valentina.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Die durf ik zo 1-2-3 niet te beantwoorden.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Dat zijn er te veel om op te noemen. ;)

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Aangezien ik veel fotografeer, kijk ik graag naar goede foto’s voor inspiratie.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Shit Happens (en de nuance: natuurlijk is het niet goed als dingen niet goed gaan, maar het heeft geen zin om er te lang bij stil te staan.. het leven gaat ook gewoon door).

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik werk in de automatisering.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Ik leg het vast voor de toekomst. ;)

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Telt Van Halen? Daar heb ik nogal een zwak voor. Het was ooit toen ik zestien was het eerste concert waar ik ooit heen ben geweest, in San Fransisco, en dat blijft toch hangen.

En, hoe is het verder?
Met mij? Prima.

Wat wil je verder nog kwijt?
Niet zo veel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland