Phantom Four & The Arguido verrassen De Meester Phantom Four & The Arguido verrassen De Meester

Ook Pop Up Animal Kids speelt sterk in Almere

, Tekst: Chantal de Reijke

Phantom Four & The Arguido verrassen De Meester

Ook Pop Up Animal Kids speelt sterk in Almere

Tekst: Chantal de Reijke ,

Afgelopen zaterdag stonden Pop Up Animal Kids en The Phantom Four & The Arguido in De Meester. Twee bands die allebei risico's durfden te nemen en daardoor met bijzondere combinaties kwamen. Lees hier hoe de acts De Meester wisten te verrassen.

Ook Pop Up Animal Kids speelt sterk in Almere

Als opener speelt Pop Up Animal Kids. Deze band, bekend van de single ‘Holy Moments’, is elke gig hetzelfde gekleed: ieder bandlid geheel in een bepaalde kleur. Het optreden in De Meester vormt daar geen uitzondering op. Een aantal leden van deze band speelt al langer samen, en dat is duidelijk terug te horen op het podium. Ritmes en muziekgenres wisselen elkaar in rap tempo af, ook binnen de nummers. De vier heren op het podium weten het echter tot een harmonieus geheel te brengen en spelen strak.

Na een redelijk lange ombouwtijd, het hele drumstel van De Meester werd vervangen, betreedt The Phantom Four & The Arguido het podium. Deze formatie bestaat officieel pas sinds vorig jaar. Maar The Phantom Four is een surfband die wel alweer heel wat jaartjes samenspeelt en bekend staat om het instrumentaal sterke spel. Op het podium straalt de ervaring en routine er vanaf. De energieke Patrick Tilon in de rol van The Arguido, beter bekend als Rudeboy (ex-Urban Dance Squad), vult het vocaal aan en gaat daarbij ook helemaal los op het podium.

Het afwisselende tempo, volume en de zowel gesproken als gezongen tekst zorgen in combinatie met de gitaarpartijen van The Phantom Four voor een unieke combinatie van hiphop en surfrock. Opvallend is de opstelling op het podium. Waar in negen-van-de-tien gevallen de vocalist in het midden van het podium staat, is deze plek nu weggelegd voor leadgitarist Phantom Frank en stond Tilon, voor de kijkers thuis, in de rechterhoek.

Al met al was het in De Meester een avond vol combinaties die op het eerste gezicht niet bij elkaar lijken te passen, en dan toch verrassend leuk blijken te zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland