Nieuwe bands en acts gezocht voor derde jaar Vers Nieuwe bands en acts gezocht voor derde jaar Vers

Stap in de voetsporen van Shakedown 8 en Merge as One

, Van de redactie

Nieuwe bands en acts gezocht voor derde jaar Vers

Stap in de voetsporen van Shakedown 8 en Merge as One

Van de redactie ,

De jongste bandwedstrijd van Flevoland, Vers, zal dit jaar ook de meest verse act van Flevoland zoeken. Dit door middel van hakbijlen en slachten... 3voor12/Flevoland is om uitleg gaan vragen bij organisator Daniëlle Petter.

Stap in de voetsporen van Shakedown 8 en Merge as One

Ook dit jaar gaat de Flevolandse muziekcompetitie Vers door. In samenwerking met het radioprogramma Een Blok aan je Been (Stadsradio Almere) organiseert BG-22-24, The Young Artlab, een nieuwe editie waarvoor bands en artiesten zich weer kunnen inschrijven. De succesformule van Vers is een kruising tussen een serieuze band-battle en brute vleeskeuring. Wat er zoal mee doet? Voor deze derde editie is het deelnemersbestand verbreed naar meer muziekgenres: naast rock en pop zijn er ook deelnamemogelijkheden voor hiphop en dance. Alleen coverbands mogen niet mee doen. En bands of acts moeten nog Vers zijn, dus niet langer dan 2 jaar bij elkaar.

‘Vers is een uniek opstapje voor muzikanten en nieuwe bands,’ stelt Danielle Petter, organisator van de muziekcompetitie. ‘We bieden podiumervaring, kennismaking met publiek, publiciteit en vooral kans op prijzen zoals een studio opname, bandcoaching, een radio-optreden en automatische plaatsing voor de finale van Flavourland.’

Waarom de naam Vers? Omdat het gaat om bands die nog niet zolang bestaan, viel het keurslagersthema als een comfortabele zondagochetndjoggingbroek langs de wedstrijd. Nog onontdekte en nieuwe Flevolandse acts kunnen hun talent laten zien aan het publiek en zich verder ontwikkelen. Bezoekers ontdekken nieuwe muziek uit eigen provincie als eerste en bepalen direct of de acts het maken of kraken. Tot nu toe mogen alleen de Shakedown 8 (Lelystad) en Merge As One, dat leden uit de hele provincie heeft, zich Vers-winnaars noemen.

‘De vier voorrondes worden georganiseerd in de BG-22-24 zelf,’ legt Danielle Petter het wedstrijdverloop uit. ‘De broedplaats is de uitgelezen mogelijkheid om verse bands te ontdekken omdat het klein, gezellig en intiem is. Voor muzikanten en publiek en goede situatie om elkaar te leren kennen.’ De eerste twee voorrondes van dit jaar 13 mei en 1 juli. Na de zomer zijn er nog 2 voorrondes.

Daarna vindt er een finale plaats op een andere locatie. Daar wordt de grote winnaar van dat jaar bepaald via een jury-prijs. Ook zijn daar prijzen op te halen door een publiekswinnaar. 

Inschrijven kan al via een simpel mailtje naar de BG-22-24. Danielle Petter neemt dan contact op.

Voor meer informatie kan je ook het dossier inzien.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland