Een statement gemaakt Een statement gemaakt

EP Release Stating the Obviouz

, Tekst: Nico Glas; Foto´s: Annemarieke Zaal

Een statement gemaakt

EP Release Stating the Obviouz

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Annemarieke Zaal ,

Stating the Obviouz had een statement te maken. Met hun EP release in de Underground, te Lelystad, stond de Flevolandse metalband na pakweg een jaar weer op de planken. 3voor12/Flevoland kon dit natuurlijk niet missen.

EP Release Stating the Obviouz

Vrijdag 1 april is het zo ver. In de Lelystadse Underground presenteert Stating the Obviouz hun EP aan het grote publiek. Samen met het Almeerse Merge As One en For Blood And Vengeance weten ze een behoorlijk feest neer te zetten met brullende muziek, zwaaiende vuisten en schuddende hoofdjes.

Vooral For Blood And Vengeance weet het publiek helemaal wild te maken. Tijdens elk nummer ontstaan er mosh pits waar menig persoon lichtelijk gewond uit komt om vervolgens alsnog stug door te gaan met beuken. De oorzaak is de furore en het enthousiasme van de heren uit Almere, en zelf vinden ze het ook geweldig. De muziek is simpelweg gewone hardcore metal, maar in plaats van de gewoonlijke schreeuwer, heeft deze band een rapper. Dit idee kan goed uitpakken, maar bij FBAV komt het niet over. De muziek is veel sprekender dan de vocalist die zijn teksten staat te spitten.

Bij Merge As One is het ietwat rustiger, maar desalniettemin even goed. Na het winnen van Vers en deelname van Emerganza gaat het heel goed met de Almeerse band. Momenteel zijn ze een EP aan het opnemen en het is echt te zien dat de band meer volwassen aan het worden is. Met een hele strakke set weten zij het aanwezige publiek wel tot zich te binden.

Dan is het tijd voor het moment suprême. Stating the Obviouz die het podium betrad. Deze band, met leden uit Lelystad, Almere en Dronten, staat als een huis op het podium. Hun EP “A Statement to Make” word in volle glorie aan het publiek kenbaar gemaakt en dat statement is gemaakt. Welk statement? Dat zij rocken als geen ander. Het publiek is dol enthousiast, en dat zorgt voor een perfecte sfeer in de Underground. Muzikaal heeft STO echt een eigen sound weten te pakken. Een die van een afstand al te herkennen is. Toch verloopt het optreden niet zonder schoonheidsfoutjes; de zanger lijkt hier en daar de controle over zijn stem te verliezen en in het gitaarwerk zitten er wat foutjes. Of deze fouten door het publiek echt is opgemerkt is niet te zeggen, gezien zij vrolijk verder gingen met elkaar kapot slaan.

Een geslaagde avond, waar het gros bont en blauw van thuis gekomen is. Zaterdag 23 april is er weer een metalavond in de Underground. De hoofdact is Trail of Tears met in het voorprogramma Kowai en Scenario II.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland