Aftrap City Mall Music Aftrap City Mall Music

Muzikale ondersteuning voor het zondagse shopvolk

, Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn

Aftrap City Mall Music

Muzikale ondersteuning voor het zondagse shopvolk

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn ,

Afgelopen zondag was de eerste editie van City Mall Music. Dit project van Unibail-Rodamco is bedoelt om de sfeer in het Almeerse stadshart op te vijzelen. 3voor12/Flevoland was erbij, en sprak met organisator CM Liscaljet.

Muzikale ondersteuning voor het zondagse shopvolk

De dag zelf kan er niet beter voor zijn; de zon schijnt, de wind houdt zich in bedwang en de voorbijgangers zijn vrolijk. Vooral dit laatste draagt bij aan de relaxte sfeer die op het Forum hangt. Voor de Trap, in het midden van het pleintje, staat een tent van City Mall Almere. Lokaal straatschoffie Boyd van der Zoyd is bezig met zijn tweede nummer. Op de Trap is een aardig aantal mensen gaan zitten om te genieten van zijn muziek, en ook eromheen blijven mensen staan kijken. “Het heeft wel wat, zo tijdens het winkelen. Lekker gezellig.” merkt een winkelende dame op die even blijft staan kijken.

“Het geheel is een opzet van Unibail-Rodamco.” legt organisator Jan-Melle Liscaljet uit. “Het idee komt voort uit onze samenwerking tijdens de Popronde. Ik heb toen de Handsome Poets in een leegstaand pand van hen gezet.” Kennelijk beviel de samenwerking, want het bracht de vastgoedmagnaat op ideeën. “Zij wilde de sfeer in het centrum verhogen, en muziek moest daar een onderdeel van zijn. Dus in hun opdracht ben ik gaan kijken naar een concept.”
Het uiteindelijke concept is de formule geworden voor City Mall Music: gemiddeld twee keer per maand muzikale ondersteuning voor het zondagse shopvolk. “Het doel is een grote variatie te bieden qua genre. Nu staat er een popband, maar denk ook aan een dj of een singer-songwriter. Ik wil ook kijken of ik het Legendary Movie Orchestra eens kan krijgen.”

Als de eerste keer een indicatie is voor het concept, dan is het geslaagd. De Almeerse popband Freecoolinsky speelt drie keer een set van een half uur, afgewisseld door solo optredens van Boyd van der Zoyd en El Dani. Freecoolinsky trompettiste Stephanie de Koning merkt op dat er toch nog best veel mensen blijven staan kijken. “Echt heel leuk, want het is een heel ander publiek dan wat we normaal aantrekken.”
Wel moet er even kritisch naar het repertoire gekeken worden. Om het jongere publiek, en vooral hun ouders, te bedienen wordt ´motherfuckers´verandert in ´koekenbakkers´ en ´shit´ in ´chips´. “Een optreden met een PG-13 rating. Ook weer eens wat anders” reageert een kijker laconiek.

De goede muziek, het zonnetje en de blij veraste shoppers maken van deze zondag een oase van plezier. Als tipje van de sluier verklapt Liscaljet dat binnenkort Little Things That Kill ook act de presence geeft. Of dat de 15de of de 21ste mei wordt, dat kon hij helaas niet verklappen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland