Flavourland finalisten bekend! Flavourland finalisten bekend!

Ook de derde voorronde bleek een klein feestje

, Tekst van de redactie; Foto´s: Hans Schuurmans

Flavourland finalisten bekend!

Ook de derde voorronde bleek een klein feestje

Tekst van de redactie; Foto´s: Hans Schuurmans ,

Ook de tweede voorronde Flavourland van dit weekend zit erop. Het is tevens ook de laatste voorronde van 2010. Lees hier hoe Better Left Forgotten, Right Next Door, Nee!, Lucky Dices en de Softies ten strijde trokken en wie van deze vijf uiteindelijk door zijn naar de finale.

Ook de derde voorronde bleek een klein feestje

Afgelopen zaterdag trokken vijf bands ten tonele om elkaar het vuur aan de schenen te leggen. Elke band strijdend om die felbegeerde finaleplaats. In de regel gaat er één band door via publieksstemmen en één band wordt er door de vakkundige jury uitgekozen. Ditmaal werd er ook een wildcard-finalist aan dit duo gevoegd, waardoor het als trio spreekwoordelijk al met één been in de Melkweg staat.

Toch ging de avond niet ongemoeid voorbij. De techniek in Trapnotov liet hier en daar wat te wensen over. Tijdens het optreden van Right Next Door ging het helemaal fout: er scheurde een vel op het drumstel. Door het tijdig ingrijpen van bezorgde bijstanders kwam het uiteindelijk goed en konden Leon, Elbert en Rick weer verder. Dit mocht de mannen niet deren, want ondanks dat ze niet vaak optreden, leek het alsof ze weinig anders deden. Het juryraport las dat de band vernieuwing zou kunnen vinden in hun diversiteit. Ondanks deze kritische noot moeten ze de jury wel geraakt hebben, want Right Next Door staat in de finale via de Wildcard.

De publieksfavoriet was eigenlijk al tijdens het spelen te zien. Flavourland biedt al sinds het begin kans om als band het heft in eigen handen te nemen. Denkt een band zichzelf nog te onervaren voor een juryprijs, dan moet het zorgen voor gevolg en dan is de bekendmaking van de publieksprijs slechts een formaliteit. Zo ook bij Lucky Dices, de gedoodverfde publiekswinnaar van de avond. Met hun funpunk konden ze muzikaal niet overtuigen, hoewel ze speelde met een plezier en overgave die je maar zelden ziet in de polder.

Maar de winnaar van de avond kon niemand anders zijn dan de Softies. Volgens één van de juryleden zijn er genoeg puntjes nog op te merken bij de heren, maar dat zijn zulke kleine details, dat het haast op zoeken gaat lijken. Met hun Nederlandstalige twijfelpop had het publiek in ieder geval moeite met stilstaan. Wat een lust voor het oog was, was het feit dat er door de zaal heen verschillende mensen de liedjes konden meezingen. Terecht, want bij deze band klopt het plaatje zo goed dat dit nummers zijn die iedereen een keer zou moeten hebben gehoord.

Kortom, de bands Amennos, Mind Riot, Merge As One, The Shenannigans, TranQuil, Right Next Door, Lucky Dices en de Softies zullen op 27 november alles gaan geven om te bewijzen dat hun band de titel “beste band van flevoland 2010” mag dragen. Gevolg? Een studio-opname, promotie op de cd Alle Dertien Goed en, uiteraard, die zeer gewilde plek in de Sena pop awards in de Melkweg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland