Pompeii (USA) en TV Buddhas (ISR) in De Klos Pompeii (USA) en TV Buddhas (ISR) in De Klos

Indierock en psychedelische rock uit het buitenland

, Redactie 3VOOR12/Flevoland

Pompeii (USA) en TV Buddhas (ISR) in De Klos

Indierock en psychedelische rock uit het buitenland

Redactie 3VOOR12/Flevoland ,

In poppodium De Klos in Emmeloord spelen zaterdag 19 september twee buitenlandse bands:
de Amerikaanse indierockers van Pompeii en de Israëlische rock ’n roll sensatie TV Buddhas. Samen staan de bands garant voor een veelzijdige avond waarbij de liefhebbers van zowel pure popliedjes als heftige rock ’n roll op hun wenken worden bediend.

Indierock en psychedelische rock uit het buitenland

De indierockers van Pompeii uit Austin (Texas) blinken uit in veelzijdigheid. Ze leverden tot nu toe twee albums af vol puike nummers uit een rijke traditie die ze delen met hun landgenoten van Death Cab for Cutie en de Appleseed Cast.

De band is rijk in zeggingskracht. Soms klinkt de groep romantisch, dan weer bitterzoet, groots of klein en intiem. Klonk debuutalbum ‘Assembly’ nog vrij dromerig, het meest recente album ‘Nothing Happens for a Reason’ – met de puike single ‘Numbers’ – klinkt wakkerder en meer ‘to the point’.

Dat geld zeker ook voor de live sensatie TV Buddhas. Uit het ‘beloofde land’ komen deze verlossers van de rock ’n roll. Het duo (drumster Evil Haring en gitarist/zanger Mickey Killer) speelt psychedelische rock alsof de duivel ze op de hielen zit. En dat liefst zo dicht mogelijk op of zelfs midden in het publiek! Zo betrekken ze 'toeschouwers' optimaal bij hun rock ’n roll-feestje en ervaren band en publiek samen niet zelden een haast religieuze rock ’n roll-ervaring. Kijk hier en hier of op de website van De Klos om de bands in beeld en geluid voor te proeven.

De Klos, Emmeloord, zaterdag 19 september 2009, deuren open om 21.30 uur. De eerste band begint om 22.30 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland