Geoefend moet er worden! Geoefend moet er worden!

The Shakedown 8 grijpt tweede voorronde Vers

, Tekst: Yorgos Mayenberg, Foto’s: Melissa Duijn en Karel Staa

Geoefend moet er worden!

The Shakedown 8 grijpt tweede voorronde Vers

Tekst: Yorgos Mayenberg, Foto’s: Melissa Duijn en Karel Staa ,

Vrijdag 25 september streden White Silence (Almere), Tranquil (Urk), The Shakedown 8 (Lelystad) en Steel Rose (Almere) om een finaleplaats in de bandjeswedstrijd Vers. In een lekker volle BG-22-24 was men goed voorbereid op een dreunende avond. Uiteraard was ook het publiek klaar om te stemmen.

The Shakedown 8 grijpt tweede voorronde Vers

Afgelopen vrijdag stoomde de tweede voorronde van Vers op de Kerkgracht, Almere-Haven. De bandjeswedstrijd is een samenwerkingsverband tussen 3voor12/Flevoland, de BG-22-24 en de deejays van het radioprogramma Een Blok aan je Been. De voorrondes in Almere-Haven gaan vooraf aan het finalespektakel dat in de Kunstlinie zal plaats vinden.

In een gemoedelijke sfeer streden afgelopen vrijdag White Silence, Tranquil, The Shakedown 8 en Steel Rose om een plaats in de finale. De grote vraag aan het publiek: smullen of slachten? De door de BG gemaakte, meedogenloze hakbijltjes wachtten geduldig op een oordelende hand van het publiek.

Het leuke aan een bandjeswedstrijd met verse bandjes is het verschil in het beginpunt. De Almeerse band White Silence trad nog nooit eerder op, maar de jonge muzikanten zelf hebben, gezien hun leeftijd logisch, geen rijk bandjesverleden achter zich. Deze eerste gig was zo Vers dat Rutger Koplands Jonge sla treffende vergelijkingen biedt: september, net geplant. Geoefend moet er worden! Zo ook voor het Urkse Tranquil – dat al wel een stuk verder is. Hun enthousiaste, charmante optreden werd goed door het publiek opgepikt. Instemmend knikte men vermaakt mee. Voor deze jongens geldt sowieso dat zweten in repetitieruimtes en oefenhonks plezier gaat opleven voor hun publiek, want er zit absoluut belofte in.

De andere bands waren duidelijk wel al volwassen. Muzikanten die al ervaring opdeden in vorige bandjes en betere beheersing van hun instrumenten. Steel Rose kwam met leuke rock-‘n-roll, maar voelde hier en daar wat stroef. Vooral troffen ze het niet qua loting, daar The Shakedown 8 de BG twintig minuten eerder volledig op z’n kop zette. Deze achtkoppige, Lelystadse formatie knalde met toeters en bellen van het podium en creëerde totale madness. Genadeloze ska en punk-met-toeters zette het meegebrachte publiek vooraan aan tot feesten. Ook de rest van de zaal gaf zich eraan over. Kroon op het optreden was de zichzelf toebedeelde toegift. En, uiteraard, de mening van het publiek: de overwinning.

Met veel plezier wordt er al uitgekeken naar de derde voorronde van Vers. Over het hoe en wat daarvan verschijnt spoedig meer informatie. Feiten op de rijtje: The Shakedown 8 en Little Maggie zien we sowieso terug in de finale. De derde voorronde levert nog een winnaar op en, ten slotte, zal er een wildcard worden uitgedeeld door de organisatie. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland