Eerste openlucht drum & bass festival van Nederland Eerste openlucht drum & bass festival van Nederland

Basic Base Outdoor in Lelystad

, Redactie 3voor12/Flevoland

Eerste openlucht drum & bass festival van Nederland

Basic Base Outdoor in Lelystad

Redactie 3voor12/Flevoland ,

Poppodium Underground organiseert zaterdag 19 september Basic Base Outdoor. Dit is het eerste openlucht drum & bass festival van Nederland. Het vindt plaats op parkeerterrein Parkwijk - naast Scholengemeenschap Arcus - in Lelystad en duurt van drie tot elf uur en is gratis toegankelijk.

Basic Base Outdoor in Lelystad

Basic Base Outdoor is een onderdeel van het LelystART festival wat dit weekend gehouden wordt. De indoor edities waren stuk voor stuk succesnummers die telkens uitverkocht waren. De muzikale aankleding wordt verzorgd door bekende drum & bass DJ’s uit alle hoeken van het land. De aftrap is voor Osiris van het Amsterdamse Subbalicious label. Deze koning van de dubstep warmt het publiek op met een twee uur durende set die van dubstep naar het snellere drum & bass gaat.

Om vijf uur is de beurt aan Dephanx en Crysis van de Edense Strike Out crew. Zij trakteren het publiek een uur lang op de lekkerste jungle en drum & bass. De vocale ondersteuning bij dit optreden wordt geleverd door MC NoiA.

De volgende DJ, Lifecycle, komt uit Leiden. Zijn muziekselectie varieert van ‘drum & bass light’ tot het meer duistere werk van artiesten als Noisia, Hidden, Spor en Limewax. Vanaf zes uur staat hij een uur lang achter de draaitafels. In het daaropvolgende optreden brengt Utreg Massive een ‘kettingreactie’ te weeg. In een massale, anderhalf uur durende back2back sessie wisselen meerdere DJ’s uit deze crew elkaar af. Lelystads trots Bisnezz bouwt vanaf half negen gestaag naar een hoogtepunt toe. Internationale topper Hidden sluit het festival tussen half tien en elf uur af.

Het festival duurt van drie tot elf uur op zaterdag 19 september en vindt plaats op het parkeerterrein naast Scholengemeenschap Arcus.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland