Duizelingwekkend nieuw materiaal van Coparck Duizelingwekkend nieuw materiaal van Coparck

Maar ook: een meeklapnummer zonder meeklappers

, Door: Rodion Jense

Duizelingwekkend nieuw materiaal van Coparck

Maar ook: een meeklapnummer zonder meeklappers

Door: Rodion Jense ,

Bezoekers van de Klos konden afgelopen zondag kennismaken met nieuw materiaal van Coparck. De muziek op het nieuwe album van de band, A Dog And Pony Show, was daar namelijk voor het eerst live te horen.

Maar ook: een meeklapnummer zonder meeklappers

A Dog And Pony Show, het nieuwe album van Coparck, zal in de poppodia van drie verschillende steden aan het publiek worden gepresenteerd. De cd presentaties zullen plaatsvinden op 15, 16 en 17 oktober in de Melkweg, EKKO en Rotown.

In Emmeloord konden bezoekers van De Klos afgelopen zondag al kennismaken met de muziek op de vierde cd van Coparck. Nadat de band ’s middags in De Klos repeteerde, was het nieuwe materiaal van Coparck ’s avonds voor het eerst live te horen en zien.

De verwachtingen voor het nieuwe materiaal van Coparck zijn hooggespannen. Ook de aankondiging van het optreden is veelbelovend te noemen. Op de website van het poppodium werd het nummer 'Hopeful' bijvoorbeeld omschreven als duizelingwekkend, beginnend als verknipte computerdeun en eindigend met een daverende climax. Voor een recensent is het uiteraard erg leuk om het helemaal niet eens te zijn met een dergelijke omschrijving, maar helaas ... de omschrijving klopt gewoon helemaal! Eigenlijk staat het hele album vol met heerlijke melodieuze gitaarmuziek, aangevuld met opzwepende elektronica en andere extraatjes. Geen vreemde of ingewikkelde dingen, maar zaken die echt iets toevoegen. Zoals bijvoorbeeld een trompetsolo van één van Europa's beste jazzmuzikanten: Eric Vloeimans. De klanken van Vloeimans z'n trompet waren tijdens dit optreden niet live te horen, maar in de vorm van een sample.

Het aanwezige publiek kon overigens niet alleen kennismaken met het nieuwe materiaal van de band, maar ook met de nieuwe gitarist Gijs Coolen. Coolen is als vijfde lid bij de band gehaald om naast de gitaar ook de tweede stem voor zijn rekening te nemen.

Verder was deze avond nog ruimte voor wat experimenten. Zoals bijvoorbeeld een heus meeklapnummer waarbij de gitaren werden weggelegd en drummer Marcel van As en toetsenist Maurits de Lange achter hun instrument vandaan klommen om vooraan op het podium te zingen en te klappen. Het meeklappen door het publiek bleef wat achterwege, maar de bezoekers van De Klos lieten zich dan ook niet volledig gaan op deze vroege zondagavond.

Het optreden begon stipt om 20:30, een tijdstip dat minimaal twee uur vroeger is dan gebruikelijk is voor de aanvang van een optreden bij De Klos. Voor de opkomst is zo'n tijdstip uiteraard een risico, maar uiteindelijk is het behoorlijk druk geworden. De Klos mag dan ook rekenen op een flink aantal trouwe bezoekers. Niet in de minste plaats omdat dit poppodium voor zijn bezoekers steeds meer een plek wordt om veelbelovende artiesten te ontdekken. In mei dit jaar was bijvoorbeeld Drive Like Maria nog te bewonderen en een maand daarvoor hield Anne Soldaat een try-out show voor zijn album Another Life. Deze cd is inmiddels genomineerd voor de 3VOOR12AWARD, die 10 september uitgereikt wordt aan het beste Nederlandse album van het jaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland