Chicks, chicks en nog meer chicks Chicks, chicks en nog meer chicks

De Meester voor één avond De Juffrouw

, Tekst: Chedi Ben Mansour, Foto's: Rianne Lütter

Chicks, chicks en nog meer chicks

De Meester voor één avond De Juffrouw

Tekst: Chedi Ben Mansour, Foto's: Rianne Lütter ,

Na al die 70's-, 80's-, 90's-, metal-, techno- thema avonden, sloeg de Meester afgelopen zaterdag even een andere richting in. Geen geboem en geklatsch. Geen snoeihard gitaarwerk. Geen stemband-verneukend gebrul. Nee, deze avond stond volledig in het teken van, jazeker, de vrouwen. De meest felbegeerde wezens op aarde, die toch al gauw 51% van de wereldbevolking vormen.
Goed, genoeg demografische weetjes!

De Meester voor één avond De Juffrouw

De hoofdact van de avond was ex-zangeres van Leaf, Anny -maar dan wel Engels uitgesproken hè? Singer-songwriter duo No Can Do mocht de avond inleiden.  Het tussendoortje werd verzorgd door Sandy Dane, die haar naambekendheid vooral te danken heeft aan de zomerhit 'Peace, Love & Icecream'. Precies, die ene van de Ben&Jerry's reclame!

Zodra No Can Do hun eerste nummer inzette, hobbelde het karige publiek in kleine pasjes richting het podium. De twee wisten ook deze keer hun stemmen mooi op elkaar af te stemmen. Ze lijken ook steeds beter te worden.
Soms ging 't hier en daar nog wel eens fout. Maar tussen de op-hol-geslagen rookmachines, verkeerde akkoordjes en losschietende kabels door, hebben ze een goede show achtergelaten.

Sandy Dane zette de trend van zoetsappigheid nog even voort. Hierbij werd ze ondersteund door snaren en toetsen. Wanneer ze haar ijskoude zomerhit inzette, werd er natuurlijk vrolijk meegezongen. In de voorste rij zwaaiden de hoofdjes synchroon van links naar rechts. 
Ook zij heeft wat voorwaartse stappen gemaakt. Eerdere nasale klanken en kleine onzuiverheden lijken te zijn bijgeschaafd. Vooral bij haar afsluiter 'He knows', toverde ze een knap staaltje stemgebruik tevoorschijn.

Een -overwegend vrouwelijk- deel van het publiek was er inmiddels vandoor, toen Anny aan haar act begon. Met haar hand richting haar gezicht wapperend, riep ze: 'Het is warm hier..' 'Dan doen je toch wat uit?', werd er terug geschreeuwd. Ja, dat de geslachtsverhouding flink was aangetast, was wel te merken. Een beetje jammer. Maar de show die Anny en haar -nieuwe- band heeft achterlaten, was verder prima. Hier en daar gooide ze er een cover tussendoor. Vooral MJ's 'Dirty Diana' heeft -ondanks de grote gelijkenissen met het origineel- veel indruk achtergelaten. Maar voornamelijk was het eigen werk van haar nieuwe album, waarmee ze het overgebleven publiek goed heeft weten te vermaken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland