Rockaoke 4; de ‘Camp’ voorbij Rockaoke 4; de ‘Camp’ voorbij

Vijf nieuwe nummers voor de vierde Rockaoke editie

, Tekst: Tijs de Boer; foto’s: Melissa Duijn

Rockaoke 4; de ‘Camp’ voorbij

Vijf nieuwe nummers voor de vierde Rockaoke editie

Tekst: Tijs de Boer; foto’s: Melissa Duijn ,

Het recept is even simpel als geniaal: hang lijsten in de zaal met zo’n 50 (hard)rockkrakers, zet een band op het podium die ze allemaal kunnen spelen en het publiek mag de zang voor zijn rekening nemen. The stage is your’s! Karaoke in De Meester is de camp voorbij met ‘Rockaoke’

Vijf nieuwe nummers voor de vierde Rockaoke editie

Voor al weer de vierde Rockaoke van dit seizoen hadden de mannen rondom initiatiefnemer Sander Hoek maar liefst vijf nieuwe nummers aan de speellijst toegevoegd. Evengoed kwamen de publiekslievelingen Creep van Radiohead en Nobody’s Wife/Bitch van Anouk weer spetterend voorbij. Het recept is even simpel als geniaal: hang lijsten op in de zaal met zo’n 50 (hard)rockkrakers, zet een band op het podium die ze allemaal kunnen spelen en het publiek mag op het podium de zang voor haar rekening nemen, steevast eindigend met een flinke stamp op het podium: bwham! Voor de durfals geen afzeikkritiek van Gordon of Jerney Kaagman. Wel eeuwige roem, schouderklopjes en een drankmuntje.

Hilarische momenten waren er onder andere bij de eerste act: drie keurige jongens die heel braaf Born to be wild in de microfoon plaatste. Handjes op de rug, als was het een Frank Sinatra cover. Dan Michael Jackson’s Beat It, met de vlammende Van Halen-solo en daarna iets dat meer klonk als ‘Boeren! Boeren!’. Vijf kleine Zack De La Rocha’s op rij met een aanstekelijke Killing in the name of en de trouwe klant Richard die voor de vierde keer zijn Breaking the law van Judas Priest liet horen.

De Meester was dit maal nog beter gevuld dan de vorige afleveringen. Jongens jutten elkaar op: ‘Durf jij?’ en meiden zagen voor het eerst nu ook Like the way I do van Melissa Etheridge in de lijst staan. Serieus zangtalent kwam ook deze avond niet boven drijven. Maar daar ging het al lang niet meer om. Wanneer krijg je nou de kans om met een echte rockband voor een volle zaal jou favoriete nummer van het podium te brullen? 

Voor de volgende editie, op 19 december, mogen we via hyves vijf kerstliedjes aandragen om vakkundig te ontheiligen. Wie durft?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland