Geen doorstart maar kickstart Geen doorstart maar kickstart

"De doelstelling van de band? Harder, sneller en ruiger."

, Van de redactie

Geen doorstart maar kickstart

"De doelstelling van de band? Harder, sneller en ruiger."

Van de redactie ,

Het kon niet uitblijven. Als de vibe erin zit moet het eruit, zo ook bij de jongens van het voormalige Born Loco. Niet lang na de beslissing om te stoppen is er een doorstart gemaakt naar de band For Blood and Vengeance. Harder, sneller en met vernieuwd plezier.
3voor12/Flevoland sprak met gitarist Laurens de Waard.

"De doelstelling van de band? Harder, sneller en ruiger."

In de vooraankondigingen van Flavourland dook ineens een nieuwe naam op: For Blood and Vengeance. Een nieuwe bandnaam, maar geen onbekende gezichten. Sterker nog: op het eerste gezicht lijkt het alsof For Blood and Vengeance een naamsverandering is van Born Loco. Maar volgens gitarist Laurens de Waard is niets minder waar: “Het is geen doorstart, maar een kickstart!”

De idealen van tien jaar terug waren de achilleshiel die Born Loco nekte. Hoewel deze nieuwe band voornamelijk dezelfde leden telt, zijn de doelstellingen, het genre en de idealen rigoureus anders. Op termijn zal voor het materiaal hetzelfde gelden, maar momenteel wordt er nog werk van Born Loco gebruikt.
“Weliswaar minder bekend werk,” verklaart de Waard, “maar dat is tijdelijk. We gebruiken liever geen oud materiaal omdat het niet bij de nieuwe richting past.”
De doelstelling van de band? Harder, sneller en ruiger. Meer invloeden van hardcore punk en minder Nu-metal.

Ook het bassistenprobleem van Born Loco is opgelost. In For Blood and Vengeance worden de dikke snaren bespeeld door Remco de Wit.
“Uiteindelijk wil je als muzikant gewoon muziek maken,” benadrukt Laurens, “en het heeft nu weer een plek die beter in mijn leven past.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland