Urenlang wachten in de kou voor Destine en MakeBelieve

Verkleumde meisjes voor de deur van De Klos

Tekst: Rodion Jense ,

Lange tijd wachten in de kou. Dat hadden fanatieke fans er voor over om een plek vooraan te bemachtigen. Vanuit alle uithoeken van het land waren waren er fans naar Emmeloord gekomen voor een optreden van MakeBelieve en Destine.

Verkleumde meisjes voor de deur van De Klos

Het publiek was uiterst vroeg aanwezig in Emmeloord. Al aan het begin van de middag stonden er gillende meisjes voor de ingang van De Klos. Vanuit alle uithoeken van het land waren er fans gekomen om aanwezig te zijn bij de optredens van Makebelieve en Destine. De deuren zouden pas zo'n acht uur later open gaan, maar om een plek vooraan te bemachtigen hadden deze fanatieke fans het er wel voor over om lange tijd te wachten in de kou.

Toen de deuren eindelijk open gingen stormen de verkleumde meisjes direct naar binnen. Niet alleen omdat ze het koud hadden, maar vooral om zich bijna letterlijk tegen het podium aan te plakken. Zij wilden hun idolen van zo dichtbij mogelijk zien. Zanger Joey Dussel van powerpop/emo band MakeBelieve genoot duidelijk van al deze aandacht. MakeBelieve is een jonge ambitieuze band en heeft eerder opgetreden als voorprogramma van 30 Seconds To Mars en Paramore.

De jongens van Destine hebben zelf het optreden van hun voorprogramma niet kunnen zien, want zij waren toen nog onderweg vanuit DeSmet Studio's in Amsterdam, waar zij een radio optreden hadden in het 3FM programma That's Live. De muziek van Destine wordt vaak gedraaid op 3FM en de band treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Destine stond onder meer op Lowlands 2009. De band heeft de sound en uitstraling van een typische Amerikaanse punkpop band.

Dat punkpop helemaal niets te maken heeft met het anarchisme van de punkcultuur uit de jaren '70 is wel duidelijk: de bandleden van Destine lachen net iets te lief om anarchistisch over te komen. Voor de doelgroep van deze punkpop band maakt dit niet uit: aan de blikken van de meisjes vooraan bij het podium is duidelijk te zien dat zij hun idolen op de meest hartstochtelijke manier verafgoden.

Wat verder achterin de zaal klinkt het wat kritischer: “Deze kan ik ook, het zijn maar zeven akkoorden”. Misschien is dat waar, maar er valt niet te ontkennen dat de muziek van Destine bijzonder goed in elkaar zit. De mooie melodieën en de meerstemmige zang zorgen voor een catchy geluid dat lekker in je hoofd blijft zitten. Op het podium springen de bandleden alle kanten op en met dit energieke optreden weet Destine er één groot feest van te maken in De Klos.