Terug naar het Stenen Tijdperk

Testosteron alom bij de Heavy Metal Maniacs in De Meester

Tekst: Irma Scherpenkate; Foto's: Melissa Duijn ,

Leer, spijkerjasjes, patches en amper verschil tussen mannen en vrouwen. Welkom in de wereld van de Heavy Metal Maniacs. Afgelopen zaterdag alweer de vierde editie in De Meester, te Almere.

Testosteron alom bij de Heavy Metal Maniacs in De Meester

"Meesterlijk Metaal = Uitverkocht" prijkt er op de deuren van De Meester in Almere. “Shit! Uitverkocht?!” Inderdaad: uitverkocht. Dat kan ook niet anders, gezien de metalband Goddess of Desire vanavond hun laatste show speelt en er een schare fans uit Duitsland is gekomen.

Binnen, in de krochten van De Meester, waant men zich in een grot vol testosteron geladen maniakken. Alhoewel, testosteron? De meeste metalmannen lijken verdomd veel op vrouwen: strakke broeken, meer oorbellen dan je rijke oudtante en kapsels waar Jan Vayne jaloers op mag zijn. Het enige wat de mannen en de vrouwen van elkaar lijkt te scheiden, zijn de snorren.

De band Sprattus, die helemaal uit Argentinië komt, maakt degelijke heavy metal. In hoeverre je over degelijk kan praten als ’t over metal gaat, natuurlijk. De gemiddelde heavymetalfan kan in ieder geval z’n hart ophalen.

Hoe anders is de band Jurassic Park! Met een gemiddelde leeftijd van die van je opa is het niet onwaarschijnlijk dat de mannen zelf de Jura nog hebben beleefd. Maar wat kunnen die gasten rocken. De band bestaat uit de leden van het voormalige Frankenstein. Dat deze dinosaurussen ervaring hebben moge duidelijk zijn. Hardrock zoals hardrock ooit bedoeld was.

En dan de band waarvoor onze oosterburen nog één keer Nederland binnentrokken: Goddess of Desire. Een echte showband – in Duitsland als legendarisch betiteld. De aankondiging wordt gedaan door een heuse  Satanklaas, met een brandende tritand en een ietwat dronken roadie. Hoewel de heren schaars gekleed zijn, in enkel een leren broek en een berenvel, halen zij alles uit de kast. De hitte van de fakkels en vuurspuwers (“Van de brandweer moeten we het vuur uit doen, of stoppen. Maar wij gaan gewoon door!”) was nog niet genoeg voor deze band. Nee, een schaars geklede dame doet een striptease, waardoor de toch al niet erg charmante fans van een stel vuige, holbewoners veranderen in sabeltandwolven.
De benevelde roadie wordt later op de avond, met tranen in zijn ooghoek, teruggevonden aan de bar. “Dit was ‘m dan, de laatste show…”