Sandy Dane Festival begint braaf maar eindigt heftig

Gekkigheid op podium De Meester

Tekst: Bionda Meulenberg, Foto's: Rianne Lütter ,

Het was een waar feestje op het Sandy Dane Festival afgelopen vrijdag in De Meester, te Almere. Sandy Dane had drie goede acts uitgenodigd om op haar eigen festival te komen optreden. Nina June, de Stud Muffins, Sandy Dane zelf en het overweldigende Krause hebben de boel flink vermaakt. En hoe…

Gekkigheid op podium De Meester

Samen met haar akoestische gitarist Clemens Blacquiere doet singer-songwriter Nina June het publiek versteld staan. Wat komt er een prachtige, overtuigende stem uit die 24-jarige meid. Haar stem doet je denken aan Alanis Morissette en haar muziek aan Ilse de Lange. Een leuk jong duo dat country- en popmuziek maakt. Om kippenvel van te krijgen. Dan komen vijf stoere mannen van Stud Muffins vol energie en enthousiasme op het podium. Je ziet dat ze gevoel in hun pop- en rockmuziek leggen. Ze spelen lekker strak.

Het is duidelijk dat iedereen voor Sandy Dane haar singlepresentatie is gekomen. Als ze het podium op komt luidt er een hard gejuich. Sandy heeft het hele optreden een heerlijke glimlach op haar gezicht. Ze weet gevoel in haar liedjes over te brengen. Haar nieuwe single Beautiful And Ugly lijkt het publiek te bevallen. Met het rustige geluid van piano, gitaar en percussie op de achtergrond heeft de Almeerse zangeres een talentvolle zangstem. Vooral met haar laatste liedje laat ze het publiek adembenemend toekijken.

Van brave zangeressen gaan we over op een op hol geslagen zangeres. Susanne Clermonts zit niet rustig op een krukje, maar schiet over het hele podium en kruipt over de grond. Samen met een bassist en drummer, electro en stemeffecten zorgt Krause voor overweldigende electropop in de zaal. De gekkigheid op het podium slaat over op het publiek. Een dronken fotograaf gaat helemaal uit zijn dak. De Groningse pakt haar elektrische gitaar en begint er wat op te rossen. De hele zaal springt, danst en is helemaal verkocht.