Jazzy en de Pattynama's door

Laatste band bekend voor de finale van Flavourland!

Tekst: Nico Glas; Foto's: Anne-Marieke Zaal ,

Zaterdagavond, 14 november was de laatste voorronde van Flavourland 2009. In de Underground te Lelystad was de spanning te snijden wanneer iedereen gespannen wachtte op de uitslag.

Laatste band bekend voor de finale van Flavourland!

Zaterdagavond, 14 november was de laatste voorronde van Flavourland 2009. In de Underground te Lelystad was de spanning te snijden wanneer iedereen gespannen wachtte op de uitslag.

De avond begon met Jericho Pie. Een kwalitatief prima bandje, maar zeker geen band die het publiek moet opwarmen. Ze waren veel te rustig en soft voor het overheersende punk/metal publiek. Een publiek dat meer hield van acts als NEE!.

Wie in Lelystad “belachelijke no-nonsense punk” zegt, zegt NEE!. Met liedjes over tomaten, fietsen, en nog iets van de Heidenroosjes is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe zo'n band in elkaar zit. Zoals iemand in het publiek al zei: “Geen pretentieuze bullshit, gewoon raggen en schreeuwen”. Een betere verwoording kan niemand doen van deze band.

De verwachtte winnaar van de avond was No Nuff. Normaal een Bob Marley-coverbandje, die nu probeerde om hun eigen muziek aan de man te bregen. Dat lukte, en hoe! Voor het eerst in de avond stond echt niemand stil. Niemand kon stil staan door de meezwepende muziek van deze band. Door de feel en vibe die werd afgegeven door de band had men verwacht dat zij de juryprijs zou binnen halen deze avond.

Wonder boven wonder was dat niet zo. De juryprijs ging naar Jazzy en de Pattynama's. De heren hadden tevens ook al de meeste polsbandjes binnen gesleept die avond. Dus een dubbele overwinning voor Jazzy en zijn Pattynama's. Muzikaal was de band hartstikke goed, maar wat wil je ook met 2 ex-Fake Freedom leden en, in Lelystad al een drumlegende, Jazzy Pattynama. Met stevige poprock was het de perfecte muziek voor de avond. De fanbase stond dan ook wild mee te gillen en compleet los te gaan.

Op 12 december vindt de finale van Flavourland plaats in de Meester, te Almere. De lineup bestaat uit vijf vakjurywinnaars: Tranquil, Take-aWay, For blood and Vengeance, Gematria, Jazzy en de pattynama's. Verder zullen er vier publieksjurywinnaars spelen: Shakedown 8, Vine Yard, Flavoured en Tèssera.