Drink, fight and fuck

Releaseparty Daily Bread in De Klos

Tekst: Rodion Jense ,

Daily Bread hield in Emmeloord een ‘hometown releaseparty’ met als verrassingsact Malle Pietje & The Bimbo's. De bijzondere verschijning van bimbo's Kiki en Jane en de 'sexy garage dance' van Daily Bread lieten de temperatuur in De Klos stijgen tot grote hoogte.

Releaseparty Daily Bread in De Klos

Het debuutalbum van Daily Bread Well, Your Not Invited kwam vorige maand uit op het Excelsior label. Afgelopen zaterdag vierde de band uit Emmeloord dit met een ‘hometown releaseparty’ in De Klos.

Daily Bread omschrijft zijn muziekstijl zelf als “Sexy garage dance”. Zo'n omschrijving laat nog veel over aan de fantasie, maar de muziek kan in ieder geval ongepolijst en opzwepend worden genoemd. Het jonge drietal staat bij een optreden vooraan op het podium, inclusief drummer Stefan Stoer die zijn kleine drumstel met bijzonder hoge snelheid bespeelt met stokken en sambaballen. Samen met de zware gitaar-riffs van bassist Chris Mulder, de energieke zang van Kimberly, de bliepjes van haar synthesizer en het volle geluid van haar philicorda orgel klinkt het als een overweldigend noisy geheel.

De bandleden dansten er net als het publiek flink op los. Omdat het drietal helemaal vooraan op het podium staat en het podium in De Klos niet al te hoog, is leken band en publiek één feestende meute. Toen ook nog iemand uit het publiek werd gevraagd om een nummer samen met Kimberly te zingen was de spreekwoordelijke cirkel rond.

Het publiek werd vermaakt met een liedje over beleefd neuken en met opzwepende nummers als Put Your Shoes On the Dance Floor. Daily Bread ramde de nummers van hun album er met grote snelheid doorheen. “We doen nog drie nummers en dan gaan we zuipen, feesten en doorhalen”, aldus Kimberly.

Als er in de Klos al ooit sprake is geweest van enige onbedorvenheid, dan is die tijd nu definitief voorbij. Als verrassingsact voor deze releaseparty waren namelijk Malle Pietje & The Bimbo's uitgenodigd om de zaal op te warmen.

Van een rustige opbouw was echter geen sprake. Malle Pietje & The Bimbo's gingen er meteen keihard in met een stroom van heerlijke vuige punkrock. De Klos is een kleine intieme zaal, maar de bandleden deden het voorkomen alsof zij op een enorm podium stonden. Tussen de nummers door schreeuwden zij de zaal toe alsof ze op Lowlands waren. Het zag er bijzonder grappig uit.

De deels Nederlands- en deels Engelstalig nummers werden afwisselend gezongen door Kiki en Jane. De verschijning van deze hoogblonde bimbo's is minstens net zo vermakelijk als de muziek met welluidende titels als Tienerhoer en Keihard beuken. Een pit ontstond er niet. Daar was het publiek blijkbaar nog niet aan toe, maar de instant meezinger Drink, Fight And Fuck liet de temperatuur in De Klos stijgen tot grote hoogte.