Bier en Flavourland: gegarandeerd een topavond

For Blood and Vengeance krijgt publiek en jury mee

Tekst: Heleen Wever; Foto’s: Mariska Sinnige ,

Vrijdag 6 november: de derde voorronde van Flavourland 2009. Vier bands en een hiphopcrew betraden het podium van Trapnotov en gingen de muzikale strijd met elkaar aan. De sfeer zat er goed in, de bands gingen los en het bier vloeide rijkelijk. Maar wie, o wie, heeft die finaleplek weten te bemachtigen?

For Blood and Vengeance krijgt publiek en jury mee

Afgelopen vrijdag was daar de derde voorronde van Flavourland 2009. Vier Bands en een rapformatie betraden het podium van Trapnotov in Almere en gingen de strijd aan om die oh-zo gewilde finaleplek.

De sfeer van de avond werd al vroeg bepaald; alle Fristi, chocomel en Fanta waren zwaar over datum, wijn was afwezig en dus zat er eigenlijk niets anders op voor publiek en bands om zich over te geven aan het goudgele vocht. Onder het genot van dit drankje bonden de groepen de strijd aan. De aftrap: Fight for Appetite. Een rockband uit Zeewolde waarvan de zanger menig meisjeshart sneller deed kloppen. Een band ook waarvan de zanger als hij zong helaas een stuk minder strak gitaar speelde dan wanneer hij zich slechts op zijn gitaar focuste. 

Hierna was de beurt aan de uiteindelijke winnaar van de jury- én publieksprijs: For Blood and Vengeance. Een relatief jonge hardcore/metalband gevuld met doorgewinterde muziekveteranen. En wat speelden ze strak en hard, heerlijk hard. Of zoals een klein blond meisje zei: ‘het is niet mijn stijl, maar ze zijn vet’! 

Vervolgens was daar Right Next Door. Een Almeerse rockband die een groot risico nam door te beginnen met een instrumentaal nummer, de meningen hierover waren in de zaal dan ook hevig verdeeld en mensen totaal in de war. ‘Wordt er bij deze band niet gezongen?’ was een veelgehoorde vraag.  Ondanks, of misschien juist wel dankzij, deze ‘mind-fuck’ werden ze tweede.

Rapformatie Drievoudig betrad als vierde het podium. De mannen, ook in de running voor de titel stadsrapper, waren goed verstaanbaar en hadden een lekkere flow. Helaas zijn ze erg serieus voor zulke tamelijk jonge gasten. De geplande begeleiding door drumpatroon-dj Stefanovici kon niet doorgaan wegens gebrek aan materiaal in Trapnotov. Al met al een lekkere afwisseling na al dat rock- en metalgeweld.

De afsluiter van de avond was Abbey Chase. Een band die volgens haar website een stevige mix maakt van powerpop, singer-songwriter, grunge, punk en post-hardcore. Dit was dan ook precies het heikele punt. Wat was het? Een goed uitgevallen eclectische mix of een bij elkaar geraapt zootje? De meningen liepen wederom hevig uiteen. Over één ding was men echter unaniem: wat was deze pocketsize frontvrouw en tevens enige optredende dame adorabel!

Kortom, het was een zeer geslaagde avond vol veelbelovende bands waarvan de herinneringen nog lang vaag zullen blijven. Volgende stops: 13 november in De Meester (Almere) en 14 november in De Underground (Lelystad).