Zwart Licht brengt Fatbeats naar hoger niveau Zwart Licht brengt Fatbeats naar hoger niveau

Bijlmer slaat aan in Almere

, Tekst: Jorrit Dijkstra, Foto's: Wesley de Groot

Zwart Licht brengt Fatbeats naar hoger niveau

Bijlmer slaat aan in Almere

Tekst: Jorrit Dijkstra, Foto's: Wesley de Groot ,

Terwijl buiten de regen met bakken uit de lucht viel, was het binnen een onweersbui van jewelste. De Meester was afgelopen vrijdag wederom het toneel voor Fatbeats, de opvolger van de hiphopavond Drumpatroon. Waren bij de vorige editie slechts een handjevol mensen aanwezig toen M.O. & Brakko optraden, nu stond de zaal goed vol bij het optreden van Zwart Licht. Hiphop leeft weer in de Meester.

Bijlmer slaat aan in Almere

Diegene wie het slechte weer trotseerden, wat er aan het begin van de avond vrij weinig waren, werden opgewarmd door de Drumpatroon DJ’s. Het leek wel of het aanwezige publiek wist dat de hoofdact van de avond pas na anderhalf uur aan zou treden, want echt gebounced werd er op de hiphopklassiekers en boombaptracks van de DJ’s niet. Hoe anders was dit toen de instrumentale helft van Zwart Licht, de 22-jarige Hayzee, zijn beats inzette en de zaal tot springen maande. Zijn lyrische wederhelft, de jaar jongere Akwasi, werd bijgestaan door de nog jongere MC Leeroy, die het duo uit de Bijlmer bij ieder liveoptreden bijstaat.

Uiteraard pompte het grootste deel van hun debuutalbum Bliksemschicht uit de speakers, tot groot genoegen van het publiek. Naast de vele tieners met petjes, waren er ook genoeg twintigers te vinden die van de goede hiphopavond genoten; de meerderheid uitgerust met sneakers, daar het een gratis drankje opleverde. Vrijwel ieder nummer dat ingezet werd, werd ontvangen met luid gejuich, gespring en de nodige pits. Als de heren ook nog aankondigen een dag eerder voor het eerst gestagedived te hebben en dit graag willen herhalen, staat het publiek daar meer dan open voor.

Hoewel na de dertigste keer Zwart Licht en Bliksemschicht roepen de boodschap wel duidelijk is, lijkt het publiek er geen genoeg van te krijgen. Herhaling lijkt de perfecte manier om het publiek op te hypen en de drie-eenheid is dan ook heer en meester op het podium. Ze zijn zelfs zo zelfverzekerd dat ze voor het afsluitende nummer ‘Vanaf nu’ de halve zaal het podium op roepen. Met meer meezingers on- dan offstage besluit de Meester na iets meer dan een uur in verband met de veiligheid een eind te maken aan het optreden en het podium klaar te maken voor de welbekende DJ TLM.

Wat begon als een niet veelbelovende avond in een wederom slecht gevulde Meester eindigde met een pompend optreden waar de meerheid van het publiek bezweet van terugkwam. Dat de organisatie naderhand de overgebleven aanwezigen een korte instructie ‘hiphop voor dummies’ moest geven omdat de zaal bij het optreden van TLM net zo hard weer leegliep en zij dit geen teken van respect vonden, nam iedereen maar voor lief. Het publiek heeft genoten van de hoofdact, het voorprogramma noch de afsluiter kon ze blijkbaar weinig boeien. Zwart Licht bracht tenminste licht in de duistere hiphopscène van Almere.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland