Waar was de toetsenist? Waar was de toetsenist?

Johan in Zadelmakerstraat

, Door Yorgos Mayenburg & Irma Scherpenkate

Waar was de toetsenist?

Johan in Zadelmakerstraat

Door Yorgos Mayenburg & Irma Scherpenkate ,

Het leven is vurrukkulluk: zonnetje, drankje en puike muziek. Ter promotie van het recentelijk uitgekomen album 4, kwam Johan naar platenhuis ’t Oor voor een zwoele zaterdagmiddagmatinee. Een middag waarop alles meezat. Lees hier hoe de Zadelmakerstraat betoverd werd.

Johan in Zadelmakerstraat

Wie zegt dat Gerard Endenburg muziek een warm hart toedraagt, drukt zich daarmee uit met een understatement. Niet alleen omdat hij eigenaar is van dé platenzaak voor kwaliteitsmuziek in Almere, vooral ook omdat hij graag iets bijdraagt aan die muziek. Dus treden er regelmatig (maar zonder regelmaat) artiesten op in platenhuis ’t Oor.

Ter illustratie stond december vorig jaar stond Jelle Paulusma (ex-Daryll-Ann) in de zaak. Enkele maanden eerder presenteerde Gitta de Ridder haar EP in de winkel. Begin juni zal Anne Soldaat, inderdaad ook ex-Daryll-Ann, een muzikaal optreden verzorgen. Maar afgelopen zaterdag kwam Johan in de Zadelmakerstraat. En omdat het weer meezat, speelden de heren buiten. Naast de ingang van het platenhuis. Sommige bezoekers deden zich tegoed aan een drankje op het terras van café Den Enghel, anderen kozen voor een six-pack uit de supermarkt en zochten heil bij de trap op het plein. De sfeer was rustig en gemoedelijk, waarmee het optreden zalvend voorbij kabbelde. Even was dit Almeerse plein een idyllisch plekje, zo zou het vaker moeten zijn.

Uiteraard greep Johan de gelegenheid aan om hun recentelijk uitgekomen album te promoten. Dat vierde album, met de passende titel 4, is begin van de maand uitgekomen. Frontman Jacco de Greeuw greep de gelegenheid om dat te benadrukken: “En het album is hier te koop!”

Bij die uitspraak wezen twee Kezmansiaanse duimen naar zijn rug.

Over het algemeen is dit vierde album wederom welwillend ontvangen. Johan is dan ook een belangrijke naam in de Nederlandse popmuziek. Gelukkig speelden de heren dan ook wat nummers van de nieuwe plaat. Een voorproefje dat naar meer smaakt. Zeker ook omdat alle muzikanten zichtbaar in hun element waren. Hoewel: alle muzikanten? Waar was de, in Flevoland inmiddels fameuze, toetsenist? Want juist zijn verschijning maakte in de schouwburg enkele maanden eerder enorme indruk.

Al met al was dit optreden een fantastische aanvulling op de zaterdagmiddag. Het was misschien kort, de sfeer op het pleintje was, met een knipoog naar Campert, vurrukkulluk. Zonnetje, drankje en puike muziek. Reden genoeg om nu al uit te kijken naar de komst van Anne Soldaat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland