Met de wijsvinger en de pink omhoog Met de wijsvinger en de pink omhoog

De Kouwe Makkers krijgen het er warm van

, Tekst: René van der Kroon; Fotografie: Marcella Doppenberg

Met de wijsvinger en de pink omhoog

De Kouwe Makkers krijgen het er warm van

Tekst: René van der Kroon; Fotografie: Marcella Doppenberg ,

Al bij de rotonde die zo’n 200 meter bij Nirwana vandaan is, hoor je waar je naartoe moet. Het Nirwana Jaarfeest 2009 is in volle gang. Waar de feesten normaal gesproken binnen in de Drontense keet worden gehouden, is alles voor deze gelegenheid naar buiten geschoven.

De Kouwe Makkers krijgen het er warm van

Via de deur naast de bar kom je in het echte feestgebied. Buiten is een speciale bar neergezet en aan de rechterkant van het terrein is een groots podium gebouwd, waarbij enkele met aluminium houders aan elkaar gebonden hekken dienen als decor.

Op het terrein zelf is het een feest van jewelste. Om de gasten warm te houden staan er twee oliedrums met brandend hout en er zijn de nodige alcoholische versnaperingen te nuttigen aan de binnen- en buitenbar. Des te later, des te gezelliger, warmer en leuker het feest wordt. Na het optreden van de rock ’n roll band Germaphonics danst iedereen nog een beetje na. Het publiek geniet zichtbaar en hoorbaar.

Het feest barst pas echt los met een optreden van de Kouwe Makkers. Iedere keer dat ze Dronten aandoen is het een feest en ook deze keer is het raak. Na enkele strak gespeelde nummers ging het figuurlijke dak eraf en de zestig á zeventig Nirwana bezoekers rockten mee met de bloedfanatieke heren.

Het geluk kon niet op toen zanger Johan Schoterma het publiek het podium op riep. Met de wijsvinger en de pink omhoog werd er tot laat in de avond doorgefeest.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland