GEM en CWTAB op de podia van de NOP GEM en CWTAB op de podia van de NOP

Zowel De Klos als Brennels Buiten hebben iets moois weten te strikken

GEM en CWTAB op de podia van de NOP

Zowel De Klos als Brennels Buiten hebben iets moois weten te strikken

Komende zaterdag is de Noordoostpolder the place to be. Zowel De Klos als Brennels Buiten hebben namelijk (weer) iets moois weten te strikken. Het strandpaviljoen van Brennels Buiten zal worden platgespeeld door GEM en in De Klos speelt Creature with the Atom Brain. Het Belgische CWTAB is een absolute aanrader voor liefhebbers van Queens Of The Stone Age, Millionaire en Masters of Reality.

Zowel De Klos als Brennels Buiten hebben iets moois weten te strikken

She said Oh Oh Oh I said Yeah Yeah Yeah! GEM speelde dit nummer ook al eens op één van de Club3VOOR12/Flevoland avonden en sindsdien is het niet meer uit ons hoofd te krijgen. Zaterdag 30 mei speelt GEM in het strandpaviljoen van Brennels Buiten.

GEM nam, na een aantal spraakmakende optredens, in 2004 binnen een jaar een album op voor het label Excelsior. De band speelt niet alleen zalen, maar ook festivals plat. GEM was vorig jaar onder andere te zien op Lowlands en Noorderslag. Dit jaar traden de mannen op in De Wereld Draait Door en tijdens de 3FM Awards: Ze waren genomineerd in de categorieën Beste artiest Rock en Beste artiest Alternative.

Dit wordt absoluut `Yeah Yeah Yeah’ zaterdag 30 mei bij Brennels en dat maar voor 5 euro per persoon.In poppodium De Klos speelt zaterdag 30 mei de Belgische band Creature with the Atom Brain (CWTAB). Deze Belgische groep, bestaande uit een ´allstar line-up´ vol leden van onder andere Millionaire, Mark Lanegan en Vive La Fête, maakt een boeiende mix van stoner, postrock en noise. Een absolute aanrader voor liefhebbers van Queens Of The Stone Age, Millionaire en Masters of Reality.

De band, vernoemd naar een beruchte science fiction horror B-film uit 1955, is ontstaan naast Millionaire toen zanger Tim Vanhamel van die band zich met Josh Homme (Queens of the Stone Age) stortte op hun zijproject Eagles of Death Metal. Millionaire bandlid Aldo Struyf ging op tournee met Mark Lanegan, maar schreef ondertussen ook de muziek voor CWTAB. Met andere bandleden van Millionaire en bijvoorbeeld ook cultgroepen als Evil Superstars en Vandal X werd uiteindelijk een indrukwekkende band gevormd.

De Klos wist de groep te strikken voordat zij elders in Nederland en België op tournee gaan. Mis het niet! Het poppodium in Emmeloord besluit hiermee de ‘meimaand Belgenmaand’ waarin eerder deze maand het Belgisch-Nederlandse Drive like Maria een indrukwekkend optreden gaf. En al dat moois, ‘gewoon’ in de buurt. In het voorprogramma opnieuw aanstormend regionaal talent: Abuse Can Kill.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland