Flevo Band Battle barst los met: TranQuil

“Er gaat niets boven iemand uit zijn dak zien gaan van je eigen muziek”

Door: redactie 3VOOR12/Flevoland ,

In aanloop van de finale van de Flevo Band Battle vragen we de genomineerden om zich voor te stellen. “We rammen onze nummers er doorheen en de rest van de avond gaan we van de concurrentie genieten.”

“Er gaat niets boven iemand uit zijn dak zien gaan van je eigen muziek”

Wie zijn jullie?
Drie jaar geleden is het grootste deel van de band begonnen als Fleadom en begin 2008 is Fleadom TranQuil geworden. TranQuil is: Jan-Geert van den Berg, zang en zitaar; Fokke van den Berg, drums; Gerard Bruggeman, bas; Albert Koffeman, gitaar en achtergrond zang.

Omschrijf jullie muziek
Energieke Rock! De inspiratie loopt flink uiteen. Red Hot Chili Peppers, Nirvana en Metallica zijn misschien de bands die het meeste invloed op onze muziek hebben gehad. We hebben eigenlijk geen idee waar onze muziek vandaan komt.

Wat vind je van de concurrentie?
Professioneel! Site’s, demo’s, clips en noem maar op. Dat gaat een leuke avond worden.

Wat is jullie doel, wat willen jullie als band bereiken?
We willen vooral lol blijven hebben. Dat kan in de oefenruimte, maar vooral bij optredens. Demo’s kunnen laten horen is leuk maar er gaat niets boven iemand uit zijn dak zien gaan van je eigen muziek.

Wat is jullie verwachting van de Flevo Band Battle?
Dat gaat gewoon een hele vette avond worden. We rammen onze nummers er doorheen en de rest van de avond gaan we van de concurrentie genieten.

De finale van de Flevo Band Battle vindt plaats op zaterdag 23 mei bij XL De Ateliers, De Amstel 58-60, Dronten.