Drumpatroon trapt Bevrijdingsdag af Drumpatroon trapt Bevrijdingsdag af

Ondanks een lege Esplanade wel een goed begin

, Tekst: Jorrit Dijkstra, Foto's: Ferdi Boudier

Drumpatroon trapt Bevrijdingsdag af

Ondanks een lege Esplanade wel een goed begin

Tekst: Jorrit Dijkstra, Foto's: Ferdi Boudier ,

De aftrap moeten geven voor een festival is altijd lastig, zeker als dit het Bevrijdingsfestival in Almere betreft. Het weer zat niet mee - bewolkt en druilerig – en ook de opkomst was rond het middaguur mager te noemen. Maar het deerde de heren van Drumpatroon niet; zij kwamen om een feestje voor de vrijheid op het 3VOOR12-podium te vieren en deden dat daarom overtuigend.

Ondanks een lege Esplanade wel een goed begin

Voor deze heugelijke dag waren drie leden van de Drumpatroon-crew achter de draaitafels te vinden: De D, Stefanovici en Snef. Het heerschap trakteerde het handjevol toeschouwers, echte hiphop-diehards en een aantal kinderen die al voor het grote podium stonden te wachten op Dio & The Partysquad, op knalharde beats, rhyms en tracks. Zowel bekende als minder bekende hiphopplaten kwamen voorbij, het succesvolle recept van Drumpatroon. Hoewel de heren het jammer vonden om zo vroeg te moeten draaien, waren ze toch blij om uitgenodigd te zijn.

“Het is altijd leuk om te draaien en we hadden niet veel keuze, omdat we in plaats van een andere act zijn gekomen,” biecht De D op, “Een ander tijdstip was leuker geweest en dan hadden we ook meer publiek gehad, maar we doen het voor de vrijheid.” De overige heren zijn het unaniem met hem eens, waar het niet dat het Snef weinig uitmaakt. “We komen ons ding doen en dat vinden we leuk,” aldus de dj.

Uiteraard hebben de heren alledrie ook zelf een bepaald beeld van het concept vrijheid. “Doen waar je zin in heb, zonder daarmee overlast te veroorzaken of andere pijn te doen,” aldus Stefanovici, die toegeeft normaliter op dit tijdstip nog te slapen. “Dat er voor iedereen die van hiphop houdt – maar ook andere genres natuurlijk – wat te doen is in Almere,” dat is vrijheid volgens Snef. De D geef tenslotte nog zijn eigen betekenis van vrijheid: “Bier drinken in het centrum en vrij tegen een boom aan kunnen plassen, zoals de dieren ook doen.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland