Brak of niet, gefeest wordt er! Brak of niet, gefeest wordt er!

Kleine Jay en Cartes hypen publiek goed op

, Tekst: Jorrit Dijkstra, Foto's: Mariska Sinnige en Ferdi Boudier

Brak of niet, gefeest wordt er!

Kleine Jay en Cartes hypen publiek goed op

Tekst: Jorrit Dijkstra, Foto's: Mariska Sinnige en Ferdi Boudier ,

Hoewel beide heren brak op het podium verschenen, straalde hun enthousiasme eraf. De winnaars van de Grote Prijs van Nederland hebben namelijk nieuwe tracks, een goed lopende show en zijn niet vies van een beetje hypen.

Kleine Jay en Cartes hypen publiek goed op

Nadat de Drumpatroon-dj’s het publiek al hadden warm gemaakt voor échte hiphop, was de mensenstroom een beetje op gang gekomen en stond de Esplanade al aardig vol toen de eerste live-act aanving.

Nog steeds was het publiek de regen bespaard gebleven, maar ondanks verwoede pogingen van Kleine Jay ging de zon niet schijnen. Het drukte de pret niet; bij Cartes ging de blouse uit en ook het publiek kreeg het steeds warmer van het springen en schreeuwen. Eén ding is namelijk zeker: bij een optreden van de hiphoppers uit zuiden van het land (Den Bosch) is stilstaan of niet reageren verboden. Ze verblijdde daarom het Almeerse publiek na hun thuisstad en het Belgische Aalst als derde op een rijtje gloednieuwe tracks – van hun nieuwe album – en een spetterende show.

Niet geheel verwonderlijk kregen de heren in plaats van het eerder afgesproken half uurtje, bijna een volledig uur om hun kunsten te vertonen. De vrijheid van de programmering. Terwijl het bier steeds rijkelijker ging vloeien en de eerste wietbladeren de lucht in gingen, bleven deze rasartiesten op het publiek inspelen en een toffe show neerzetten. Brak of niet, gefeest werd er dus al vroeg op het 3VOOR12-podium.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland