De comeback van Trapnotov De comeback van Trapnotov

Van donker hol naar kleurig pand

, Door Bionda Meulenberg

De comeback van Trapnotov

Van donker hol naar kleurig pand

Door Bionda Meulenberg ,

Na een lange stilte binnen Trapnotov is er weer veel gaande in het jongerencentrum: talentontwikkeling, bandjesavonden, jamsessies, et cetera. Is er weer leven in Trapnotov? Annemieke Haks, de coördinator van jongerenwerk, vertelt ons meer over het vernieuwde Trapnotov.

Van donker hol naar kleurig pand

Wat is Trapnotov?
“Trapnotov is een jongerencentrum dat activiteiten voor en met jongeren organiseert. Wij zijn geen podium voor optredens zoals De Meester. Wanneer jongeren met ideeën komen voor activiteiten, helpen wij ze met de uitvoering ervan. Dat kunnen optredens zijn maar ook sportactiviteiten of bijvoorbeeld een cursus graffiti.”

Wat willen jullie met de vernieuwing bereiken?
“We willen de negatieve spiraal rond Trapnotov wegwerken. Ongeveer vijf jaar geleden had Trapnotov een slechte naam. Het jongerencentrum stond bekend als donker hol waar jongeren zaten te blowen. Ouders wilden niet meer dat hun kinderen naar die tent gingen. Van dit negatieve imago wilden we af. Nu zijn we een gezellig jongerencentrum en bestaat er een positief beeld van Trapnotov. Jongeren komen hier samen om gezellig aan activiteiten deel te nemen of om activiteiten te organiseren. Ook voor een avondje uit of lekker chillen komen ze bij ons langs. Het zou gezellig zijn als er nog meer jongeren komen.”

Hoe bereiken jullie dat?
“We hebben nieuwe activiteiten voor jongeren bedacht en succesvolle activiteiten uit het verleden weer opgepakt. Trapnotov heeft hiermee veel gezichten gekregen. Daarnaast was het een lange tijd stil bij Trapnotov omdat we in de verbouwing zaten.”

Wat is het resultaat?
“We hebben een leuk programma voor jongeren. We hebben Skillzone opgericht voor talentontwikkeling van jongeren. Geïnteresseerden krijgen workshops in rap en lyrics, brass, fashion, graffiti, making the band, theater en streetdance. Samen met De Kunstlinie werken de jongeren naar een grote voorstelling in De Schouwburg toe die op 4 juli 2009 plaatsvindt.
Op de donderdagavond hebben we Skillzone on Stage waar jongeren hun talent op een klein podium kunnen showen. Deze avond is er gelegenheid voor een jamsessie, open podium en open mic.
Op de vrijdagavond is het altijd feest. Jongeren bedenken wat ze deze avond willen doen voor een wisselend uitgaansaanbod. Hieruit zijn onder andere de bandjesavonden ontstaan die ongeveer één keer per maand plaatsvinden.”

Komen succesvolle activiteiten van vroeger terug?
“Jazeker, de bandjeswedstrijd De Kan van Almere gaan we in samenwerking met De Meester voortzetten. De Skillzone is eigenlijk ook altijd een activiteit geweest van Trapnotov, maar dan alleen voor meiden.”
Wat is er veranderd in Trapnotov?
Ten eerste hebben we de verbouwing achter de rug. Als je nu van buiten naar binnen loopt zie je als eerst de kleurrijke afbeeldingen op het pand. De kleuren lopen door naar binnen. De toiletten en de keuken zijn opgeknapt. De vloer is geschilderd en het licht en geluid is nieuw.
Voor de meiden is er op de eerste verdieping een meidenruimte ingericht waar je rustig kan zitten.
In de kelder kunnen beginnende bandjes in de opgeknapte oefenruimtes oefenen. Ook binnen de organisatie is er wat veranderd. Er zijn nu veel vrijwilligers bijgekomen en er is een grotere bezetting jongerenwerkers. Dat maakt het nu extra gezellig bij Trapnotov.”

Hoe is de sfeer nu in Trapnotov?
Door de nieuwe kleuren is de sfeer binnen veel gezelliger. Het is net een huiskamer met de nieuwe bankstellen en de televisie. Verder kan je gezellig gamen en tafelvoetballen. Er staat nu een degelijke bar en keuken waar je een kopje koffie, een biertje of iets anders kan komen halen. Er worden verschillende muzieksoorten gedraaid en gespeeld, maar er is merendeels interesse voor hiphop en alternatieve muziek. De bezoekers zijn zo’n beetje twaalf tot drieëntwintig jaar oud.

Waarom moeten jongeren naar Trapnotov komen?
Jongeren die zeggen dat er niets te doen is in Almere moeten eens langs Trapnotov komen. Hier is genoeg te doen en we kunnen samen leuke activiteiten bedenken en opzetten.

Op de agenda:
* Do 5 maart:  jamsessie
* Do 12 maart: open mic
* Do 19 maart: jamsessie
* Do 26 maart: open podium
* Vrij 27 maart: live bandjesavond met het Almeerse Toff en Wave Zero.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland