15x15 met Jan-Bart Gouvernante 15x15 met Jan-Bart Gouvernante

Een opvallende verschijning op het podium

, Van de redactie

15x15 met Jan-Bart Gouvernante

Een opvallende verschijning op het podium

Van de redactie ,

Jan-Bart, of Chef, is de bassist van Snake in the Mailbox. Een vrolijke, opvallende verschijning op het podium. Maar is het waar wat vrouwen altijd zeggen: zijn bassisten stiekem de leukste mannen uit de band? Tijd voor een 15x15 met Chef!

"Heel veel spontane dames"

Jan-Bart, of Chef, is de bassist van Snake in the Mailbox. Een vrolijke, opvallende verschijning op het podium. Maar is het waar wat vrouwen altijd zeggen: zijn bassisten stiekem de leukste mannen uit de band? Tijd voor een 15x15 met Chef!

1. Welke naam staat er in je paspoort en wat zijn je bijnamen?
Jan-Bart Folker (nee, geen Folkert van der G.) Gouvernante. Die achternaam maakt een hoop goed. Niet veel mensen hebben die. En, hij klinkt chique. Mijn bij- en artiestennaam is Chef.

2. Wat bestel je op een terras?
Ice Tea.

3. Kom jij op het strand tot je recht als muzikant (bij een kampvuur)?
Eigenlijk niet. Ben voornamelijk bassist en ja, dan is het dus óf een joekel van een versterker meeslepen óf nog even doorsparen voor een contrabas. Dan kan ik, naar mijn idee, pas volledig akoestisch meekomen. Maar ik heb ook het talent om anderen op hun allerbest te laten spelen dus geef ik vaak drinken aan of stook het vuurtje op…

4. Hoe kom je aan je geld en waar geef je dat weer aan uit?
Momenteel nog heel eventjes werken vanwege de IB-groep. Ik werk bij Nederland Muziek, waar ook weer een groot gedeelte van mijn salaris eindigt. Een nieuwe (bas)gitaar, versterking of zaken om thuis ideeën te kunnen opnemen. Dat soort dingen.

5. Welk nummer wordt er sowieso op je begrafenis gedraaid?
Iets van Queen.

6. Ben je nu wat je vroeger wilde worden?
Nope. Geluk hebben is voorbereid zijn op de kansen die je krijgt. (Denzel Washington, leek me wel gepast op deze vraag!)

7. Welk boek neem je mee op reis?
Een Wat en Hoe...
in de desbetreffende taal.

8. Welke acteur mag jou spelen in jouw biografische film?
Orlando Bloom.

9. Wat voor badkleding draag je?
Stoere shorts met hippe kleuren.

10.Geloof je in God?
Ik geloof in ieder geval dat er meer is tussen hemel en aarde. Er is enorm veel dat mensen niet kunnen waarnemen en er gebeurt enorm veel buiten onze macht om. De mensheid heeft, vind ik, vaak een vals gevoel van maakbaarheid. Er zijn onverklaarde zaken die door concepten zoals God verklaard worden. In deze onderwerpen schuilt dus wel een bepaalde spiritualiteit die mij interesseert, maar dat is volgens mij niet direct geloven in God.

11. Waarvoor heb je eigenlijk capillaire vaten nodig?
Anders voel ik me meteen zo rot, zonder die dingen. Echt een rotdag dan…

12. Wat wil je worden als je later groot bent?
Ik ben al groot en niet geworden wat ik wilde (zie vraag 6). Ik wil mijn hart blijven volgen. Niet bang zijn om mijn leven om te gooien en te doen wat goed lijkt. Dat kan ik trouwens wel worden, denk ik.

13. Welke muziek zit er momenteel in je cd-speler/mp3-speler?
Van pop tot rock, van jazz tot blues, van hiphop tot funk. De laatste tijd luister ik: John Mayer, Keith Caputo (soloproject van de zanger van Life of Agony) , Jamiroquai, The Rat Pack (Dean Martin, Frank Sinatra en Sammy Davis Jr.), Tower of Power, Incubus, Jason Mraz, Kings of Leon en Daughtry, onder andere.

14. Wat voor auto wil je rijden?
Een Subaru Impreza Rally-auto. Lekker crossen door de bossen!

15. Waar was het publiek het leukst?
EKKO, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland