15x15 met Floortje Sprenkels 15x15 met Floortje Sprenkels

"Omdat het ietsje beter voor mijn tanden is"

, Van de redactie

15x15 met Floortje Sprenkels

"Omdat het ietsje beter voor mijn tanden is"

Van de redactie ,

Floortje Sprenkels is het gezicht en de stem van Little Maggie. Lang bestaat de band nog niet, maar ze hebben zich inmiddels al wel geplaatst voor de finale van Vers. Kortom, reden zat om eens uit te zoeken wie Floortje is. Tijd voor 15x15!

"Omdat het ietsje beter voor mijn tanden is"

1. Welke naam staat er in je paspoort en wat zijn je bijnamen?
Floortje Sprenkels. Mijn bijnamen zijn vrijwel alle varianten mogelijk van Floortje: Floor, Fleur, Floe, Flo, ga zo maar door.

2. Wat bestel je op een terras?
Cola light. En light omdat het ietsje beter voor mijn tanden is (aangezien ik nog wel eens cola drink). Of een ijsje.

3. Kom jij op het strand tot je recht als muzikant (bij een kampvuur)?
Ik denk dat ik vooral kampvuurmuziek maak, dus dan zit ik dan wel op de goede plek. Beetje met de gitaar plingelen en zingen, niets bijzonders, maar wel perfect voor kampvuur.

4. Hoe kom je aan je geld en waar geef je dat weer aan uit?
Ik krijg geld van mijn ouders en ik werk voor mijn vaders bedrijf. En ik geef het voornamelijk uit aan kleren, concerten en dvd’s.

5. Welk nummer wordt er sowieso op je begrafenis gedraaid?
Haha, ik had het er laatst nog met een vriendin over. Vreemd eigenlijk. Maar Primavera van Ludovico Einaudi, of Oltremare van Ludovico zouden wel op mijn begrafenis mogen worden gedraaid. Dat zijn beiden klassieke stukken, vooral piano, echt prachtig.
Of juist iets heel vrolijks, dat ik er een feestelijke gelegenheid van maak.

6. Ben je nu wat je vroeger wilde worden?
Nee, ik wilde vroeger toneelspeelster worden. Wat ik nu nog steeds wel wil en ook doe, maar niet professioneel hoor. Maar het telt toch wel?
 
7. Welk boek neem je mee op reis?
Perfume van Patrick Süskind, De Overgave van Arthur Japin en Het Sinaasappelmeisje van Jostein Gaarder.

8. Welke acteur mag jou spelen in jouw biografische film?
Nathalie Portman mag mij best wel spelen, of Cate Blanchett.
Oeh, of Audrey Tautou, al is zij al een beetje te Coco Chanel om mij nog te kunnen spelen. Haha, ik grijp wel gelijk hoog.

9. Wat voor badkleding draag je?
Een wollen badpak.

10. Geloof je in God?
Ik ben niet religieus opgevoed, maar voor mij is God vaak wel een houvast. Ik vind het een mooie gedachte, dat er iemand of iets is die zorgt voor mensen en die alle wezens en mensen geschapen heeft. Vooral ook dat mensen vrede kunnen hebben met bepaalde gebeurtenissen omdat God het zo gewild heeft. Ik vind een levenswijze met regels en het aanbidden van een hoger iemand mooi. Het is soort van gericht leven en laat het leven niet vanzelfsprekend zijn. Ik zou alleen eerder het Boeddhisme volgen, omdat ik dat een hele goede levenswijze vind, met veel mooie gedachtes.

11. Wat is cognitieve dissonantie nou eigenlijk?
Geen flauw idee, even de encyclopedie raadplegen:
“Cognitieve dissonantie is een psychologische  term die de onaangename spanning aanduidt die ontstaat bij het kennis nemen van feiten of opvattingen die strijdig zijn met een eigen overtuiging of mening, of van het deelnemen aan gedrag dat strijdig is met iemands overtuiging”
Dat dus.

12. Wat wil je worden als je later groot bent?
Ik wil graag iets met film doen, achter de camera of voor de camera. Het lijkt mij heerlijk om me te kunnen bemoeien met de aankleding van een film of met het script.
Of muziek te schrijven voor een film.

13. Welke muziek zit er momenteel in je cd-speler/mp3-speler?
Ray LaMontagne, Iron and Wine, Pink Floyd, Jeff Buckley, Rachael Yamagata, Pete Doherty,  Kings of Leon, Led Zeppelin, maar ook klassieke muziek van bijvoorbeeld Ludovico Einaudi, Yann Tiersen, Dario Marianelli, Debussy en Tchaikovsky. Eigenlijk van alles wel wat.

14. Wat voor auto wil je rijden?
Ik wil liever geen auto rijden om heel eerlijk te zijn, of het moet een hybrid auto zijn of zo (al moet ik zeggen dat ik Mini’s altijd wel leuke auto’s vind).

15. Waar was het publiek het leukst?
Met gala op de SGL (scholen gemeenschap lelystad)  tijdens de laatste avond, iedereen klapte en juichte tijdens het nummer. Was erg gezellig.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland