Vloeimans liet zijn trompet fluisteren Vloeimans liet zijn trompet fluisteren

Hij complimenteerde Hellbreker met zijn outfit: “je ziet er charmant uit in je pak”.

, Tekst en foto's: Rodion Jense

Vloeimans liet zijn trompet fluisteren

Hij complimenteerde Hellbreker met zijn outfit: “je ziet er charmant uit in je pak”.

Tekst en foto's: Rodion Jense ,

In het kader van de Underground Jazz serie gaf Eric Vloeimans op 25 januari een concert in de Underground. Samen met het Willem Hellbreker Quartet, bestaande uit Willem Hellbreker op sax, Rob van Kreeveld op piano, Jasper Somsen op bas en Pieter Bast op drums.

Hij complimenteerde Hellbreker met zijn outfit: “je ziet er charmant uit in je pak”.

In het kader van de Underground Jazz serie gaf Eric Vloeimans op 25 januari een concert in de Underground. Samen met het Willem Hellbreker Quartet, bestaande uit Willem Hellbreker op sax, Rob van Kreeveld op piano, Jasper Somsen op bas en Pieter Bast op drums.

Vloeimans staat bekend als een eigenzinnige muzikant. Hij zich weigert zich te conformeren aan bestaande kaders. Eric Vloeimans is niet alleen één van Europa's beste jazztrompettisten, hij is ook een vooruitstrevend artiest voor de popmuziek.

Ondanks dat er vandaag jazz op het programma stond, was de zaal volgehangen met posters van het eerstkomende metalfeest in de Underground. Vloeimans leek er maling aan te hebben. Hij zag er bijzonder ontspannen uit. Hij had een leren broek aan, waardoor deze jazzmuzikant wel iets weg had van een rocker. Willem Hellbreker zag er wat formeler uit. Hij bewoog wat stijfjes en hij had een kostuum aan. Vloeimans complimenteerde Hellbreker met zijn outfit: “je ziet er charmant uit in je pak”.

De artiesten toonden sowieso veel respect voor elkaar. Tijdens de solo´s luisterden ze met hun ogen dicht naar elkaar. De muzikanten waren zichtbaar onder de indruk van elkaars prestaties. Net als het publiek overigens, dat in grote aantallen was komen opdagen. Er waren ongeveer 150 mensen aanwezig in de Underground. Hierdoor waren niet alleen alle 99 stoelen, maar ook de gangpaden goed gevuld met mensen.

Tijdens een zondagmiddag jazzconcert is de gemiddelde leeftijd van het publiek wat hoger dan gebruikelijk is in poppodium Underground. Tijdens de pauze gingen de gesprekken dan ook over cholosterolwaarden en kleinkinderen. Ook stond er een rollator in de hoek. Er waren echter ook jongeren aanwezig, hoewel die waarschijnlijk in het kader van de muzikale opvoeding door hun ouders op sleeptouw waren genomen. Sommigen zaten wat spelletjes te doen met hun mobieltjes en anderen keken regelmatig op hun horloge.

Dit mocht echter de pret niet drukken voor degenen die wel genoten van de topmuzikanten op het podium. Er zijn veel trompettisten die hun trompet kunnen laten schreeuwen, maar zijn maar weinig mensen op de wereld die een trompet kunnen laten fluisteren. Het mystieke geluid dat Eric Vloeimans met zijn trompet wist voort te brengen heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op de luisteraars. De staande ovatie na afloop van het optreden was zeker op zijn plaats. Op naar de volgende editie van Underground Jazz op zondag 22 februari 2009 met Deborah J. Carter.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland