Snoerloos ontketend met: The Wrong Jeremies Snoerloos ontketend met: The Wrong Jeremies

“Als je onze muziek luistert weet je wel wat voor vlees je in de kuip hebt.”

, Door: Jorrit Dijkstra

Snoerloos ontketend met: The Wrong Jeremies

“Als je onze muziek luistert weet je wel wat voor vlees je in de kuip hebt.”

Door: Jorrit Dijkstra ,

In aanloop naar akoestisch festival Snoerloos spreken we met Olivier ten Brink van de Amsterdamse band The Wrong Jeremies.

“Als je onze muziek luistert weet je wel wat voor vlees je in de kuip hebt.”

Wie zijn The Wrong Jeremies?

“Als je onze muziek luistert, onze teksten leest en ons live hebt gezien, weet je wel een beetje wat voor vlees je in de kuip hebt.”

Waarom hebben jullie voor de naam The Wrong Jeremies gekozen?

“Oorspronkelijk heetten we ‘The Wrong’. Toen hoorden we dat de Jeremy’s al bestonden. Om verwarring te voorkomen hebben we toen besloten onze naam te veranderen in The Wrong Jeremies.”

Wat zijn jullie kenmerken?

“Qua appearance hebben we geen specifieke kenmerk(en). In tegenstelling tot sommige andere Nederlandse acts, zetten wij geen hocus pocus-hoed op om er rock ‘n roll uit te zien; zo serieus nemen we onszelf niet. Uiteraard nemen we onze muziek wel serieus, zij het dat we de vorm wel luchtig proberen te houden. Onze muziek is puntig, doordacht en onderhoudend. Wij hebben een hekel aan het uitkauwen van refreintjes, hanteren doorgaans geen geijkte songopbouw en vallen niet snel in herhaling. Verder hechten wij erg aan onze songtitels.

Wat doen jullie wanneer jullie akoestisch moeten optreden?

“De eerste keer dat wij een akoestische set afleverden was in de grote zaal van Paradiso. Daarvoor hebben we echt even de knop omgezet. Ter voorbereiding hebben we toen een aantal malen in een huiskamersetting, getooid in gebreide truien en met een glas rode wijn, onze set doorgenomen. Bij volgende akoestische optredens bleek dat we eigenlijk ook prima ‘on the spot’ konden deliveren. De voorbereiding is tegenwoordig niet meer anders dan normaal.”

Wat moeten we van jullie verwachten?

“De basis zal hetzelfde blijven, namelijk soft erotische rock. Verwacht geen ingewikkeld flamengo gitaarwerk, of Zuid-Afrikaans getrommel. Wij gebruiken over het algemeen niet meer dan twee of drie snaren per nummer en een tamboerijn. Meer hebben wij eigenlijk niet nodig om ons verhaal te vertellen.”

Wat betekende de publiciteit van (Rob Stenders) 3FM voor jullie?

“Programmeurs weten je in ene te vinden, waardoor je dus makkelijker aan de bak komt. Hoe je het ook wendt of keert, het is toch een soort kwaliteitsstempel. Daarbij is onze koelkast tegenwoordig altijd goed gevuld als we ergens spelen.”

Wat is jullie toekomstvisie?

“Over het algemeen kijken wij niet verder dan twee weken vooruit. Maar mocht ernaar gevraagd worden, wij hebben het weekend van Lowlands niets te doen.”

Wat weten wij niet, wat iedereen moet weten van The Wrong Jeremies?

“The Wrong Jeremies zijn nog hard op zoek naar groupies. De werktijden zijn flexibel, maar inzet en enthousiasme is een vereiste. Je komt terecht in een leuk team en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Lijkt het je wat, neem contact met ons op via onze website www.thewrongjeremies.com

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland