Snoerloos ontketend met: Stating the Obviouz Snoerloos ontketend met: Stating the Obviouz

“Je kent ons, wij flikken het toch wel!”

, Door: Nico Glas

Snoerloos ontketend met: Stating the Obviouz

“Je kent ons, wij flikken het toch wel!”

Door: Nico Glas ,

In aanloop naar akoestisch festival Snoerloos spreken we met Clint en Eric van Stating the Obviouz.

“Je kent ons, wij flikken het toch wel!”

De voorronde van Flavourland, op 13 september 2008, was de dag dat Stating the Obviouz zichzelf in Lelystad voor het eerst presenteerde aan het grote publiek. Hier lieten zij zien waar ze van gemaakt waren. Met brute gitaarriffs waren ze snel geliefd onder het voornamelijk aanwezige metalpubliek. Dat bleek overigens ook wel uit de resultaten van de publieksprijs; met een grote hoeveelheid aan stemmen gingen zij door naar de finale. Daarnaast deelden ze met grote namen in de Nederlandse metal scene, zoals Textures en Forcefeed, het podium. En dan volgt er ook nog een optreden met Demia.

Voor aanstaande zondagmiddag slaan de heren een hele andere weg in. Met een volledig akoestische set wilt Stating the Obviouz een hele andere kant van zichzelf laten zien. “Ik kijk er al jaren naar uit om te laten zien wat ik qua zanger kan. Dit is namelijk wel de meest blote vertoning van je stem en het gebruik er van”, aldus Clint, de zanger.

Maar ongeacht zijn enthousiasme is niet alles even positief. “In verband met de korte tijdsduur proberen wij, als metalband, wel ‘even’ een hele set aan nummers akoestisch te maken”, vertelt Eric, de gitarist. “En dat brengt natuurlijk ook de nodige stress met zich mee. Voornamelijk onze drummer vond het een minder leuk idee. Hij zit er pas sinds november bij en heeft net alle nummers geleerd. Nu moet hij ze weer opnieuw leren. Maar het lukt ons wel”, beaamt Clint, “Je kent ons, wij flikken het toch wel!”

Na Snoerloos hebben de heren zicht op een heleboel nieuwe nummers. Ook staat er een studiosessie voor media maart in de planning.

Heb jij je ooit afgevraagd hoe het mogelijk is om van agressieve vocalen en beukende gitaren over te schakelen naar een ultiem kampvuurgevoel? Je beleeft het bij Snoerloos.

Theater de Roestbak
Zondag 8 februari
12:30 uur t/m 17:00 uur
€5,-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland