Snoeiharde riffs en veel gebrul bij Metalbattle ‘09 Snoeiharde riffs en veel gebrul bij Metalbattle ‘09

Tribal Spirits gaat naar Deventer

, Door: Nico Glas, Foto's: Anne-Marieke Zaal

Snoeiharde riffs en veel gebrul bij Metalbattle ‘09

Tribal Spirits gaat naar Deventer

Door: Nico Glas, Foto's: Anne-Marieke Zaal ,

Met zware gitaren was de toon afgelopen zaterdag gezet in The Underground in Lelystad. Daar streden Sentenim, Projekt Klone, Deathrage en Tribal Spirits voor de felbegeerde plek in de halve finale van Metalbattle 2009.

Tribal Spirits gaat naar Deventer

De eerste band was Projekt Klone. Dat deze band meedoet aan de Flevolandse voorronde roept in ieder geval wat vraagtekens op, ze komen namelijk uit de omgeving van Apeldoorn. Na hun volgde Sentenim, gekenmerkt door lage gitaarriffs en een beerput van een brul. Het was voor vele een verassing om te zien dat de persoon achter deze brul een dame was. Muzikaal klopte het, alleen was het heel repetitief en was het jammer dat de zangeres stokstijf bleef staan. Het publiek was hier ook niet van onder de indruk, aangezien iedereen angstvallig stil bleef staan.
 
Voor de zaal was het tij snel gekeerd toen Tribal Spirits begon te spelen. Van de depressieve sfeer van de vorige band was bij hun optreden niets meer te bekennen. Het geweld begon al bij de eerste slag op de gitaar. Het licht was nog niet eens aan of er waren al mensen wild aan het moshen. Aan de gezichten van de bandleden te zien hadden zij het beste uitzicht. Met hun eigen genre genaamd ‘heavy thrash metal’ denk je in eerste instantie aan brute vocals, beukende drums en melodische solo’s; en dat is het ook. Tribal Spirits is ‘in your face’ en zolang zij op het podium blijven is het moeilijk je aandacht ergens anders op te richten.

De heren van Deathrage uit Emmeloord hadden de eer om deze wedstrijd af te sluiten. Al was deze band niet zo geweldig, het was zonde om te zien dat er nog maar veertig mensen in de zaal waren. Qua uitstraling was er zeker ruimte voor verbetering: wanneer de zanger zijn mond open deed, trokken zijn wenkbrauwen omhoog, waardoor het leek alsof hij constant verbaast was. Muzikaal klonk de band als dertien in een dozijn.

Zoals verwacht won Tribal Spirits. Zij staan 28 maart in Deventer voor de halve finale tegen de winnaars van Drenthe, Noord-Brabant en Noord-Holland om te strijden voor een finale plek in de Atak, Enschede, op 17 april. In The Underground zal 13 maart ook een halve finale plaatsvinden, met daar de winnaars van Groningen, Friesland, Overijssel en Gelderland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland