Podium De Kubus omgetoverd Podium De Kubus omgetoverd

Het kloppend hart van De Kubus is rood, roder en roodst

, Door: Bionda Meulenberg

Podium De Kubus omgetoverd

Het kloppend hart van De Kubus is rood, roder en roodst

Door: Bionda Meulenberg ,

Het is het podium waarop al meer dan 25 jaar kunst en cultuur wordt aangeboden in Lelystad. Het is de zaal met de doorgezeten stoelen. Het kloppende hart van De Kubus was hard aan een opknapbeurt toe. “Door de jaren heen zijn er kleine opknapbeurten geweest. Het podium was te vergelijken met een spijkerbroek met bijgewerkte randjes”, aldus Albert Lindeburg van De Kubus. Maar een nieuw podium doet zich aan.

Het kloppend hart van De Kubus is rood, roder en roodst

De verbouwing door de gemeente is inmiddels bijna afgerond en het resultaat is positief. Het karakteristieke rood uit de bekende theaters zal de zaal doen omtoveren tot een nieuw, professioneel podium. Er komen niet alleen comfortabele rode stoelen, maar talenten zullen nu ook aangekondigd worden zoals het hoort: met een heus rood voordoek dat voor ze open glijdt. De rode kleur werkt zelfs door tot in de vloerbedekking. Talenten op het podium zullen beter te zien zijn door de ophoging van het podium en door meer verlichting. Toeschouwers zitten vanaf nu op een verhoogde tribune en er komen zitplaatsen voor driehonderd man.

De nieuwe stoelen staan al in de zaal, ze zijn echter nog niet betaald. Daarom vraagt De Kubus zowel voor grote als kleine bijdragen uit de samenleving. Mensen kunnen kaarten kopen voor de opening van de zaal en daarmee een bijdrage leveren.
Op vrijdag zes maart is de grote opening voor genodigden. Op maandag negen en woensdag elf maart staan drie andere feestelijke gebeurtenissen op het programma, met onder andere theater, muziek en dans. Kaarten daarvoor zijn te koop bij het infopunt van De Kubus.

Het vernieuwde podium biedt tevens zaterdag 21 maart plaats voor de regiofinale van Kunstbende Flevoland 2009. Dé talentenjacht voor jong, creatief talent.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland