Ook in Lelystad was het gezellig! Ook in Lelystad was het gezellig!

Rife gaf een vuig rock 'n roll optreden in een bomvol La Mar

, Tekst en fotografie: Robby Warring

Ook in Lelystad was het gezellig!

Rife gaf een vuig rock 'n roll optreden in een bomvol La Mar

Tekst en fotografie: Robby Warring ,

Over het algemeen komt de gemiddelde Lelystedeling niet te voorschijn als het gaat om live muziek. Meestal is de opkomst matig, maar dat was vanavond wel anders. Rife was uitgenodigd om een bomvol grand café La Mar te overgieten met een vuig sausje rock 'n roll.

Rife gaf een vuig rock 'n roll optreden in een bomvol La Mar

Zaterdagavond, het vriest een paar graden in het centrum van Lelystad. Het Stadhuisplein lijkt volledig verlaten. Af en toe fietst iemand, verpakt in dikke winterkleding, voorbij. In de verte zijn doffe drums van een metalavond in de Underground te horen. Toch is het plein misschien niet zo stil als het lijkt. Grand café La Mar is namelijk het toneel voor de scheurende gitaren van het Lelystadse viertal Rife.

La Mar houdt zich steeds meer bezig met live muziek. En waarom ook niet? Het grand café heeft een fijne sfeer om bandjes een toneel te bieden. Anders dan in een poppodium heeft het door de kleine setting iets intiems. Juist door de knusheid wordt er een band gecreëerd met de artiest en het publiek.

Rife bracht meer dan twee uur lang een mengeling van eigen nummers en covers. Zoals het prachtige Run van Snow Patrol, gitaargeweld met Are You Gonna Go My Way van Lenny Kravitz en het melodieuze Miss You van The Rolling Stones. Bij het laatste nummer kwam het publiek goed van pas, het was herkennen en meedoen. Mensen keken verheerlijkt met een biertje of wijntje in de hand naar het optreden. Wanneer het tempo naar beneden ging en de zogenoemde ballad werd voorgedragen, reageerde het publiek daar op door meer te gaan praten, meer bier te gaan halen of door buiten in de kou wat nicotine naar binnen te werken.

Vergeleken met een paar maanden geleden bij Flavourland kwamen de meeste eigen nummers van Rife deze keer beter uit de verf. Aanstekelijk en melodieus. Rife is een band waar het muzikale talent overheerst. Het viertal beheerst het muzikale spel en kan het publiek als geen ander opzwepen en meenemen in de nummers. Juist in een kleine zaal of in een café zijn ze op hun best met hun sound van ruige, af en toe rauwe, jaren negentig-achtige gitaarmuziek.

De setting die er deze avond was, een kwalitatieve band in een gezellig café, komt in Lelystad nog veel te weinig voor. Avonden zoals vanavond zijn daarom positief voor de muziekcultuur in de Flevolandse hoofdstad. In ieder geval geeft Rife kwaliteit en gezelligheid van het publiek mee. En waar het buiten steeds kouder werd, bleef het binnen nog een tijdje aangenaam warm.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland