Muzikale wereldreis met de Rotterdam Ska-Jazz Foundation Muzikale wereldreis met de Rotterdam Ska-Jazz Foundation

Dynamisch optreden in De Klos

, Tekst: Rodion Jense; Foto's: Marcella Doppenberg

Muzikale wereldreis met de Rotterdam Ska-Jazz Foundation

Dynamisch optreden in De Klos

Tekst: Rodion Jense; Foto's: Marcella Doppenberg ,

Samen met Dr. Ring-Ding speelde de Rotterdam Ska-Jazz Foundation afgelopen zaterdag in poppodium De Klos in Emmeloord. In een grote bezetting met drums, bas, gitaar, keyboard en veel blazers combineerden zij muziekstijlen uit diverse plaatsen in de wereld.

Dynamisch optreden in De Klos

Er kwam een man binnenlopen met een postuur van het type 'klerenkast'. Hij had een zwart pak aan met een v-tje op de borst. Zou poppodium de Klos een beveiliger in dienst hebben genomen? Nee, het bleek de Duitse Richard Jung, alias Dr. Ring-Ding te zijn. Samen met bandleden van RSJF (Rotterdam Ska-Jazz Foundation) zou hij deze avond een optreden verzorgen in poppodium De Klos in Emmeloord.

Ondanks zijn donkere pak kwam Dr. Ring-Ding over als een kleurrijk persoon. Hij wist het publiek te vermaken met een Amerikaanse manier van entertainen. Met veel flair kondigde hij ieder nummer aan met een korte inleiding. Hij deed dit in het Engels, want zijn kennis van de Nederlandse taal was niet zo groot. De enige woorden die hem door Nederlanders waren bijgebracht, zijn het bekende scheldwoord voor 'Duitser' en enkele andere beledigende termen.

Dr. Ring-Ding trad deze avond niet alleen op als entertainer, hij zong ook en speelde trombone. Door de manier waarop hij zong waande je je in een nachtclub in Las Vegas. Samen met RSJF maakte hij er een dynamische optreden van. In een grote bezetting met drums, bas, gitaar, keyboard en veel blazers combineerden zij muziekstijlen uit diverse plaatsen in de wereld. Zij maakten als het ware een muzikale wereldreis, waarbij plaatsen werden aangedaan als New Orleans en Kingston, maar ook landen als Trinidad, China en Rusland. Met een herkenbaar ska ritme als bindmiddel liet de band alles samensmelten tot een goed smakend geheel.

Het was een energiek optreden, waarbij ook de jazz geörienteerde blazerssectie veel indruk maakte. De feeststemming zat er goed in en het optreden van de Rotterdam Ska-Jazz Foundation smaakte naar meer. De toegift was dan ook een meer dan welkom toetje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland